Inhoudsopgave
Wat doe je als tulpen zijn uitgebloeid?
Bloembollen uitgebloeid? Op deze manier heb je er nog jaren plezier van!
- Laat de plant op een natuurlijke manier afsterven. Knip allereerst de verwelkte bloemen weg, omdat de bloemen anders zaad gaan aanmaken, en dat moet nou juist niet gebeuren.
- De bollen schoonmaken.
- Op een koele, droge en donkere plek bewaren.
Welke vaas is geschikt voor tulpen?
Tulpen zijn natuurlijk verkrijgbaar is allerlei kleuren en juist dit maakt de tulp zo populair. Maar welke vaas is nu geschikt voor tulpen? Wij adviseren een vaas met grote opening en niet te hoog. Een echte aanrader hiervoor is één van onze populairste vazen, de vaas Floran.
Hoe bewaar je uitgebloeide tulpenbollen?
Bewaar de bloembollen in een kistje, eierdoos of een kartonnen doos. In een kartonnen doos leg je de bollen laag voor laag met daartussen steeds een laag kranten. De meeste bloembollen kun je goed bewaren bij een gemiddelde kamertemperatuur van rond de 18-21 ºC.
Welke bloemenvaas?
Een vaas met een smalle hals is mooi om één bloem als blikvanger in te laten pronken, of voor een klein boeketje. Ook kleine, bolvormige glazen kun je gebruiken wanneer je slechts één of enkele bloemen hebt. Voor een groot boeket neem je natuurlijk een grote vaas of alleszins een vaas met een brede hals.
Wat combineren met tulpen?
Drie verschillende roze tulpen vormen een lieflijke combinatie met het krentenboompje in witte tooi én met lila Anemone blanda (oosterse anemoon) en zachtblauwe Chionodoxa (sneeuwroem). Dit zijn allebei lage bolgewasjes die het goed doen onder opgaande, bladverliezende heesters.
Kun je bloembollen hergebruiken?
Nadat je de bloembollen van eenjarige bloemen uit de grond hebt gehaald, kun je ze bijvoorbeeld in een kartonnen doos leggen. Doe tussen elke laag bollen een krant en bewaar de doos op een droge en koele plek. Je kunt de bloembollen van eind september, oktober tot zelfs in november weer planten.