Inhoudsopgave
Wat schrijf je op achterkant van een envelop?
➏ Schrijf op de achterkant van de envelop je eigen adres (retouradres). Dat is belangrijk als de brief om een of andere reden wordt teruggestuurd. En zo ben je zeker dat de geadresseerde jouw adres heeft om je een brief terug te sturen.
Wat moet je invullen bij afzender?
Zo vermeld je de afzender op de envelop:
- Afzender bij handgeschreven adres. Schrijf je het adres met de hand om de envelop? Dan schrijf je de afzender op de achterkant.
- Afzender bij niet-handgeschreven adres. Is het adres niet-handgeschreven, bijvoorbeeld als je gebruik maakt van een geprint adresetiket of vensterenvelop?
Wat is de voorzijde van een envelop?
Op de voorzijde van een envelop schrijft of print de afzender de naam en het adres, bestaande uit straatnaam, huisnummer, postcode en plaatsnaam, van de geadresseerde, de ontvanger. Vaak wordt dit alles eerst op een etiket geprint, wat vervolgens op de envelop wordt geplakt.
Waar werden de enveloppen gemaakt?
Kleiblokken, huiden en papyrus werden toen gebruikt als envelop. Enveloppe papier 85 x 48 mm, is circa 1898 gemaakt door de Boek- en Steendrukkerij B. van Mantgem, voorheen Muntplein 9 te Amsterdam Aanvankelijk werden de enveloppen niet in standaard afmetingen gemaakt, zoals nu het geval is.
Wat is enveloppe of briefomslag?
Envelop (briefomslag) Een envelop (ook enveloppe, briefomslag of omslag) is het (meestal papieren) omhulsel van bijvoorbeeld een brief of wenskaart. Een ouder synoniem is couvert.
Heb je een postzegel nodig bij een postbus?
Heb je bij een postbus wel of geen postzegel nodig? Je hebt bij een postbus een postzegel nodig! Wanneer je een brief opstuurt naar een postbus, dan moet je er altijd een postzegel op plakken. Ook wanneer je een envelop bij je brief meegestuurd krijgt of je een aangetekende brief verstuurt, moet deze alsnog gefrankeerd worden.