Kan een inductieplaat inbranden?

Kan een inductieplaat inbranden?

Wanneer die inbakken op de gloeiende hete zone, raakt je kookplaat onherroepelijk beschadigd. Bij een inductiekookplaat is het risico op inbranden zo goed als volledig uitgesloten, want tijdens het koken ligt de temperatuur van een inductieplaat veel lager ligt dan bij de klassieke vitrokeramische plaat.

Hoe krijg ik vlekken van inductie af?

Neem de plaat na het koken af met wat warm water en een microvezeldoekje. Verwijder etensresten zo snel mogelijk. Ook op een inductieplaat kunnen etensresten aankoeken. Wil je schoonmaakmiddel gebruiken, maak dan een sopje met een klein beetje afwasmiddel.

Hoe krijg je een inductiekookplaat streeploos schoon?

Wanneer uw kookplaat niet extreem vies is, is een afwassopje voldoende. Gebruik hiervoor geen CIF of schoonmaakmiddel met citroenzuur. Dit kan schade brengen aan uw kookplaat. U kunt het beste de kookplaat helemaal nat maken en vervolgens drogen met een microvezeldoekje.

Hoe maak je een inductie kookplaat schoon?

Laat de inductiekookplaat afkoelen. Verwijder etensresten en vlekken na gebruik met een vochtige doek….Gebruik voor het drogen een schone microvezeldoek.

  1. Gebruik een vochtige doek.
  2. Gebruik een speciale schraper.
  3. Gebruik HG kookplaat intensief reiniger of de HG kookplaat alledag reiniger.

Hoe werkt een Inductie Beschermer?

De Inductie Beschermer is soepel, vuil-en waterafstotend en zeer handig in gebruik. Zodra je gaat koken rol je de Inductie Beschermer op en leg je deze aan de kant. Als je klaar bent met koken leg je de Inductie Beschermer terug op de inductie kookplaat.

Welke Inductie Beschermer?

De Inductie Beschermer van Dietrix® is dé manier om je kookplaat te beschermen tegen krassen, vuil, stof en meer! Het vergroot je aanrecht en werkruimte en het styled je keuken! Kortom, het perfecte oprolbare materiaal voor op elke kookplaat!

Hoe werkt de inductie kookplaat?

Een inductie kookplaat werkt op elektro magnetisme: er zit een spoel onder de kookplaat, hier gaat stroom doorheen waardoor een magnetisch veld ontstaat. Door de stroomrichting zeer snel te wisselen wisselen de noord- en zuidpool van het magnetisch veld zeer snel van plaats.

Wat is de verbruikte energie bij inductie koken?

Bij inductie koken wordt 80-90 procent van de verbruikte energie omgezet in warmte in de pan, bij koken op gas ligt dit rond de 50-60 procent, net als bij koken op een keramische kookplaat (rendement is sterk afhankelijk van factoren zoals kwaliteit van de kookplaat, pannen en andere omgevingsfactoren).

Hoe schoonmaken jouw inductiekookplaat?

Gebruik voor het schoonmaken van je inductiekookplaat een microvezeldoekje. Dit zijn zachte doekjes die geen krassen achterlaten op jouw kookplaat. Het beste kan je jouw kookplaat elke dag even afnemen met warm water. Liever toch schoonmaken met een sopje?