Wat zijn voorbeelden van gestructureerde producten?

Wat zijn voorbeelden van gestructureerde producten?

Voorbeelden van gestructureerde producten zijn turbo’s, warrants en (factor) certificaten. Met deze producten is het mogelijk om een hoog rendement te behalen, maar dit gaat vaak gepaard met hoge kosten en een hoog risico.

Wat is een voorbeeld van een risicovolle ETF?

Een populair voorbeeld is de PowerShares S&P 500 High Beta Portfolio (tickercode SPHB | A-43), die een beta-gewogen S&P 500-variant volgt met de 100 hoogste beta-aandelen. Beta is de mate waarin het risico van een belegging afwijkt van het marktgemiddelde.

Wat is een gestructureerd product?

Gestructureerde producten zijn financiële producten die zijn opgebouwd uit meerdere beleggingen zoals aandelen, obligaties en opties. Zij hebben vaak andere kenmerken dan een directe belegging in een van deze instrumenten.

Wat is een gestructureerd beleggingsproduct?

Gestructureerde producten zijn beleggingsproducten die meestal zijn samengesteld uit een obligatie en een optie. Sommige beschermen tegen koersverliezen, andere hebben juist een hoog risico en geven kans op extra rendement.

Hoeveel verschillende ETF in portefeuille?

Een vraag die veel gesteld wordt is hoeveel ETF’s je nodig hebt in je ETF portefeuille. Het is helaas niet mogelijk om daar een simpel antwoord op te geven. In sommige gevallen heb je al een goede spreiding met één enkele ETF terwijl je in andere gevallen meerdere ETF’s nodig hebt.

Welke ETF is meest risicovol?

Soort belegging in de ETF De meeste ETF’s bestaan uit aandelen of obligaties. Aandelen zijn over het algemeen het meest risicovol. Als je aandelen koopt word je voor een klein deel eigenaar van een bedrijf. Je profiteert ervan als de koers van het aandeel stijgt, maar ook als er bijvoorbeeld dividend wordt uitgekeerd.

Waar kan de belegger informatie vinden over het risico in een ETF als bepaald door de uitgever?

Het eerste waar je op kunt letten is de soort belegging die de ETF bevat. Dit bepaalt namelijk al voor een groot deel het risico. De meeste ETF’s bestaan uit aandelen of obligaties. Aandelen zijn over het algemeen het meest risicovol.