Hoe ziet een ondersteuningsplan eruit?

Hoe ziet een ondersteuningsplan eruit?

Een ondersteuningsplan moet: begrijpelijk, overzichtelijk, persoonlijk, flexibel en toekomstgericht zijn. aansluiten bij de wensen van de cliënt en zijn veiligheid garanderen. eigen regie en kwaliteit van bestaan bevorderen.

Hoe maak je een ondersteuningsplan?

  1. Zo maak je een ondersteuningsplan.
  2. Inleiding 8.
  3. Stap 1: Ben jij competent?
  4. Stap 2: Oriënteer je op de situatie van de cliënt 34.
  5. Stap 3: Bepaal de vraag 52.
  6. Stap 4: Formuleer de doelen 64.
  7. Stap 5: Verwerk de verzamelde informatie 74.
  8. Stap 6: Maak een plan van aanpak 80.

Wat is het doel van een begeleidingsplan?

Het doel van het werken met begeleidings- plannen is om de zorg en ondersteuning zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen en behoeften van de cliënt. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat mensen met een ernstige psychische aandoening zoveel mogelijk de regie voeren over hun eigen leven.

Wat beschrijf je in een ondersteuningsplan?

Een ondersteuningsplan is een weergave van de afspraken tussen cliënt en zorgaanbieder over de doelen van de ondersteuning en de wijze waarop getracht wordt deze te bereiken (Besluit Zorgplanbespreking AWBZ, 2009).

Hoe maak je een ondersteuningsplan zorg?

Op basis van de doelen beschrijf je concrete activiteiten en maak je een planning. Dit gaat in samenspraak met de cliënt. Je geeft de zorg en ondersteuning zoals afgesproken in het plan. Maar gedurende de zorgverlening/begeleiding blijf je kritisch kijken naar je eigen handelen en naar de reactie van de cliënt.

Wat houd een ondersteuningsplan in?

Hoe formuleer je een begeleidingsplan?

Opstellen van een begeleidingsplan

  1. Schets maken van de situatie; historie en heden.
  2. Dit schetst onze beginsituatie.
  3. Begeleidingsdoelen.
  4. Hoe willen we deze doelen bereiken.
  5. Tussentijdse evaluaties.
  6. Bijstellen van het plan voor het schrijven van de volgende termijnen.

Hoe ziet een begeleidingsplan er uit?

Een begeleidingsplan voor een cliënt bestaat uit twee delen, het persoonsbeeld en het begeleidingsprogramma van de cliënt. Het persoonsbeeld van de cliënt staat in het begin van het begeleidingsplan. De basis van het begeleidingsprogramma is het persoonsbeeld van de cliënt.

Hoe helpt het betrekken van familie en naasten bij de zorg voor zorgvragers met probleemgedrag?

Begrijpen van probleemgedrag en afbouwen van psychofarmaca vraagt om zorg op maat, afgestemd op de individuele wensen en behoeften. Dat lukt alleen door aandacht te schenken aan eigen inbreng van de cliënt en die van hun naasten.

Wat is een driehoekige driehoek?

Gebruik formule: oppervlakte driehoek = 1/2 x basis x hoogte = 1/2 x AB x CD. Invullen levert: oppervlakte = 1/2 x 5 x 4,5 = 11,25 cm 2. Voorbeeld 3 (afb. 3) Gegeven een stomphoekige driehoek KLM met KL = 3 en LM = 5.

Wat is De oppervlakte van de driehoek?

Bewijs Oppervlakte driehoek. Dus de oppervlakte is de helft van de rechthoek die om de driehoek heen past. En deze ‘omvattende’ rechthoek heeft als oppervlakte: lengte x breedte = AB x BE (en BE = DC). Dus de oppervlakte van ABC is de helft van AB x BE. Dus Opp (ABC) = 1/2 x AB x CD, ofwel een 1/2 x basis x hoogte.

Is de lengte van de rechthoek gelijk aan de hoogte van de driehoek?

Eenvoudig gezegd bereken je dus eerst de oppervlakte van de rechthoek en neem je daar de helft van. Nu is de lengte van de rechthoek gelijk aan de lengte van de zijde die de basis is van de driehoek en de breedte van de rechthoek is gelijk aan de (bij de basis horende) hoogte van de driehoek.

https://www.youtube.com/watch?v=BQOaiPoxoYk