Hoeveel reistijd is acceptabel?

Hoeveel reistijd is acceptabel?

De gemiddelde acceptabele reistijd is minder dan 90 minuten Iedereen heeft eigenlijk een gewenste reistijd, ook wel de gemiddelde acceptabele reistijd genoemd. Als je boven een bepaalde (persoonlijke) grens komt wordt het echt een stuk lastiger voor de meeste mensen.

Hoe ver mag je van je werk wonen?

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek deze week dat Nederlanders gemiddeld 22,6 kilometer van hun werk wonen. Volgens hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS is die gemiddelde afstand al tien jaar vrij constant.

Hoe ver mag een werkgever je laten reizen?

Hieronder staan de voorwaarden: 1. Het eerste halfjaar van een uitkering is een reistijd van maximaal twee uur per dag geoorloofd 2.Na dat halve jaar mag een uitkeringsinstantie vragen om werk te accepteren dat maximaal 3 uur reizen per dag vergt.

Hoe bereken je afstand woon-werkverkeer?

Vaak hanteert een werkgever een minimale woon-werk afstand van 10 kilometer alvorens een vergoeding wordt verstrekt. Doorgaans hanteren werkgevers geen maximum, maar dit hangt af van uw arbeidsovereenkomst of CAO, daarin kunnen andere afspraken zijn overeengekomen.

Hoe wordt afstand reiskosten berekend?

De berekening gaat dan in beginsel als volgt: Vergoeding per kilometer = € 0,19 euro x Woon-werk afstand x 2 (heen en weer)= 20 km x 2 x 214 dagen gedeeld door 12 maanden = € 135,53 per maand.

Wat betekent reistijden?

hoeveelheid tijd die iemand nodig heeft om naar zijn plaats van bestemming te reizen; tijd besteed aan reizen; reisduur.

Wat is de gemiddelde woon-werk afstand?

De gemiddelde woon-werk afstand in Nederland is 19 kilometer. Vooral hoogopgeleide mannen trekken het gemiddelde omhoog: zij rijden gemiddeld meer dan 35 kilometer om op hun werk te komen. Parttimers, vrouwen en lager opgeleiden werken gemiddelde dichterbij huis.