Hoe werkt statiegeld blikjes?
Het principe van statiegeld is eenvoudig: in de prijs van een plastic fles of blikje zit bijvoorbeeld 0,25 euro statiegeld. Die 0,25 euro krijg je volledig terug op het moment dat je de lege verpakking terugbrengt. Dat kan via een statiegeldautomaat of gewoon aan de balie van een winkel.
Wat kun je doen met lege Flugel flesjes?
Dit flesje ook wel “Flugel” flesje genoemd leent zich uitstekend om te vullen met lekkere snaps. Kies daarna ook nog eens je favoriete kleur schroefdop aangevuld met een etiket dan is het helemaal compleet!
Hoe wordt statiegeld verrekend?
Statiegeld wordt op de verkoopprijs in rekening gebracht, maar ook weer terugbetaald als de consument het lege flesje weer inlevert. Een flesje wordt dus niet 15 cent duurder voor de consument, tenzij hij het flesje niet meer inlevert. Er wordt overigens alleen statiegeld geheven op flesjes frisdrank en water.
Hoe lever je lege blikjes in?
In veel gemeenten kun je metalen verpakkingen (bier- en frisdrankblikjes, soepblikken, aluminium schaaltjes) samen met het plastic inleveren. Grote stukken metaal (zoals sloopafval en oude fietsen) kun je als grofvuil inleveren bij de gemeente. Of breng het naar een oud-ijzerhandel: daar krijg je er nog geld voor.
Hoeveel ml dopje Flugel?
Ook wel bekend van de slogan “Let the duck out!”. Het drankje zit in een glazen flesje van 20 ml met gele dop. Het is gemaakt van onder andere rode wodka en guarana. Het percentage alcohol is 10%.
Waar kan ik kleine flesjes kopen?
Naast sterke dranken, heeft Gall & Gall ook veel kleine wijnflesjes. Handig als je maar een paar glaasjes wijn wilt of als je een bepaalde wijn wilt proeven zonder een grote fles te kopen!
Hoe worden blikjes ingeleverd?
Statiegeldflessen kunnen vanaf 1 juli ingeleverd worden bij supermarkten groter dan 200 m2 en bemande tankstations langs de snelweg. In totaal zijn dit ongeveer 12.000 locaties. Daarnaast zijn er veel vrijwillige innamepunten.