Wat is de meest voorkomende stoornis?

Wat is de meest voorkomende stoornis?

Meest voorkomende psychische stoornissen ADHD. Je kind heeft moeite om zich te concentreren en is snel afgeleid. Ook kan het zijn dat je zoon of dochter erg druk en impulsief is. Angststoornis.

Heb ik een Systeemziekte?

Een systeemziekte is een ziekte waarbij naast gewrichtsontstekingen ook in verschillende organen ontstekingen kunnen ontstaan. Bij een systeemziekte zijn de klachten en symptomen erg verschillend. Een systeemziekte is een auto-immuunziekte.

Wat zijn geriatrische aandoeningen?

Ouderdomsziekten worden ook wel geriatrische syndromen genoemd. Het gaat meestal om mensen van ongeveer 70 jaar en ouder. Voorbeelden van ouderdomsziekten zijn: botontkalking (osteoporose), dementie, hartfalen en artrose (slijtage van de gewrichten).

Hoeveel chronische ziekten zijn er?

Stijging van het aantal mensen met een chronische ziekte In Nederland leeft de helft (50%) van de mensen met minstens één chronische ziekte. Dit komt neer op een absoluut aantal van 8,5 miljoen mensen in 2015 (RIVM, 2018). Drie op de tien Nederlanders hebben te maken met meer dan één chronische ziekte.

Welke psychische stoornissen komen het meeste voor?

Psychische aandoeningen in de algemene bevolking In de afgelopen 12 maanden had ongeveer een vijfde van de mensen één of meerdere psychische aandoeningen. Angststoornissen komen als hoofdgroep het vaakst voor. Van alle afzonderlijke aandoeningen komt depressie het vaakst voor.

Wat voor psychische stoornissen zijn er?

Klachten en ziektebeelden

  • ADHD en ADD. Chaos en drukte overheersen.
  • Angststoornissen. Angst neemt de overhand.
  • Autisme. Contact leggen is moeilijk.
  • Depressie. Ik blijf maar somber en futloos.
  • Persoonlijkheidsproblematiek. Mijn karakter krijgt de overhand.
  • Posttraumatische Stressstoornis (PTSS)
  • Psychose en Schizofrenie.
  • Verslaving.

Wat is auto-immuunziekte?

Een auto-immuunziekte ontstaat doordat het afweersysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet en deze aanvalt. Over het ontstaan van auto-immuunziekten is nog weinig bekend. Bij auto-immuunhepatitis maakt het lichaam antistoffen aan tegen de eigen levercellen en valt zo de eigen lever aan.