Inhoudsopgave
Hoe stel je minder uit?
Uitstelgedrag aanpakken: 3 tips om negatief gevoel te verminderen.
- Achterhaal waarom je uitstelt. Wanneer je de behoefte voelt zaken uit te stellen, breng dan je aandacht naar wat er op dat moment in je lichaam en geest gebeurt.
- Bepaal de eerstvolgende volgende actie.
- Maak de verleiding minder groot.
Wat kan je doen tegen uitstelgedrag?
7 concrete tips om jouw uitstelgedrag te voorkomen en tegen te gaan:
- Verdeel je taak in meerdere kleine taken.
- Associeer je taak met positieve gedachtes.
- Ben niet té veeleisend voor jezelf.
- Begin de dag met een taak waar je tegenop ziet.
- Sluit jezelf af voor elke vorm van afleiding.
- Noteer je taken.
- Vergeef jezelf.
Hoe werkt uitstelgedrag?
Uitstelgedrag betekent niet dat je werk, of taken die jij je hebt voorgenomen, niet doet. Uitstelgedrag is werk en taken die jij je hebt voorgenomen niet doen én je er echt slecht over voelen. Je lichaam maakt stresshormonen aan; adrenaline, noradrenaline en cortisol.
Hoe heet uitstelgedrag?
Uitstelgedrag heet met een duur woord ook wel procrastinatie. Etymologisch komt dat van het Latijnse werkwoord ‘procrastinare’, wat ‘uitstellen tot morgen’ betekent. Maar het is geen vrijwillig uitstel. Het woord stamt ook van het Oudgriekse woord ‘akrasia’, wat ‘iets doen tegen beter weten in’ betekent.
Is het de of het uitkomst?
Is het de of het uitkomst In de Nederlandse taal gebruiken wij de uitkomst.
Hoe noem je de uitkomst van een aftrekking?
De uitkomst van een optelling noemen we een som. Van een aftrekking het verschil. De 2 getallen die je bij elkaar optelt of aftrekt, noem je termen. De uitkomst van een vermenigvuldiging noemen we een product, van een deling een quotiënt.
Wat levert uitstelgedrag op?
De lange werkuren vlak voor het verstrijken van de deadline kunnen een hoge mate van stress opleveren. Maar ook geïrriteerdheid, schuldgevoelens, angstgevoelens, slapeloosheid en zelfs apathie (niet in staat zijn ook maar iets te ondernemen) en depressie kunnen de vergaande gevolgen zijn van uitstelgedrag.
Wat kan ik nog beter doen?
Toch kun je eenvoudig een beweegmoment inlassen elke dag. Voor mij werkt het het beste om dit meteen ’s ochtends vroeg te doen, of tijdens een lunchpauze. Een korte maar stevige wandeling, een danssessie met jezelf met een lekker muziekje, de trappen op en af lopen of te voet een boodschap gaan doen.
https://www.youtube.com/watch?v=8p1ITtINIfk