Welke volgorde tanden poetsen?

Welke volgorde tanden poetsen?

Houd een vaste poetsvolgorde aan. Poets de tanden in de onderkaak bijvoorbeeld eerst aan de binnenkant, dan de buitenkant en tenslotte de bovenkant. De bovenkaak poetst u in dezelfde volgorde. Poets tweemaal per dag twee minuten.

Waarom niet spoelen na tandenpoetsen?

Het lijkt heel logisch om na het tandenpoetsen nog even je mond onder de kraan te houden, maar toch is dit allesbehalve verstandig: naspoelen met water is namelijk helemaal niet goed voor je gebit. Dit heeft allemaal te maken met één van de belangrijkste ingrediënten in je tandpasta: fluoride.

Wat is de beste manier om je tanden te poetsen?

Zet je tandenborstel schuin in een hoek van ongeveer 45 graden richting je tandvlees. Poets de drie B’s: de boven-, binnen- en buitenkant van je tanden en kiezen. Vergeet niet de achterkant van je achterste kiezen te poetsen! Maak korte heen-en-weerbewegingen, zonder te hard te drukken.

Is het beter om je tanden te poetsen voor of na het ontbijt?

Poets je tanden wanneer je wil ‘En je haalt de tandplak weg die ’s nachts is opgebouwd. ‘ Minder tandplak betekent minder zuren, dus minder schade. Poets je na het ontbijt, dan borstel je de etensresten weg en hebben de bacteriën minder te eten. ‘Het fluoride blijft dan ook langer aanwezig in je mond.

Wat eerst flossen of poetsen?

Flossen na het poetsen is voor de meeste mensen de standaard volgorde. Poetsen helpt immers om tandplak en voedsel van de tandoppervlakken te verwijderen, en laat de nauwere plekjes over aan de flosdraad.

Wat gebeurt er als je stopt met tandenpoetsen?

Gevolgen niet poetsen Luke Bosker: “Als je je tanden niet poetst dan blijven de bacteriën op je tanden zitten. Die bacteriën zijn de grote boosdoeners. Zij zorgen ervoor dat je tandvlees ontsteekt en dat je gaatjes krijgt.” Bij het niet poetsen zorgen suikers er ook voor dat gaatjes kunnen ontstaan.

Kan je water drinken na tandenpoetsen?

Er zitten in tandpasta’s beschermende stoffen voor je tandglazuur. Zoals fluoride of andere beschermende stoffen. Dit heeft wel even de tijd nodig om in te trekken in je tandglazuur. Daarom kun je dus beter geen water drinken na poetsen.

Is 1x per dag tanden poetsen genoeg?

Tandplak ontstaat uit de resten van eten, drinken en speeksel en wordt pas schadelijk als het langere tijd op uw tanden zit. Daarom is het voldoende om de plak één keer per 24 uur goed te verwijderen.

Wat is beter elektrisch poetsen of met de hand?

Ja, je tanden poetsen met een elektrische tandenborstel is beter dan met een handtandenborstel. Tandplak verwijderen is namelijk een kwestie van veel schrob- en boenwerk. Een elektrische tandenborstel neemt dit werk uit handen en zorgt ervoor dat jij je kan focussen op je poetstechniek.