Inhoudsopgave
Hoe de juiste boor kiezen?
Je dient allereerst altijd te kijken naar het soort steen waar je in wilt boren. Er zijn steenboren, betonboren of diamantboreb. Voor de harde steensoorten heb je vrijwel altijd een betonboor nodig. Voor de wat zachtige soorten steen red je het vaak met een steen of betonboor.
Wat zijn de beste boortjes?
De cobalt gelegeerde metaalboor is de metaalboor van de beste kwaliteit. Doordat deze boor met 5% cobalt is gelegeerd is deze geschikt om in RVS en inox te boren , dus geschikt voor de hardste metalen.
Hoeveel mm voorboren?
Normaal gesproken kun je als vuistregel aanhouden dat wanneer je een gat moet boren dat groter is dan 8 millimeter, je voorboort met een boortje van 4 millimeter. Je plaatst daarom eerst het kleinere boortje in je boormachine en boort in het materiaal. Doe dit niet dieper dan de uiteindelijke schroef / plug lang is.
Welke boor voor draagmuur?
De meeste muren zijn van steen of beton. Je kunt dan een steenboor of een betonboor gebruiken.
Welke boor is het meest geschikt voor het boren in beton?
Eigenlijk is het antwoord op de vraag waarmee je in beton boort heel simpel. Het is namelijk een boorhamer. Dit type boormachine heeft naast een roterende functie een klopfunctie. En ja, die functie vind je ook bij een klopboormachine.
Welke boor voor gewapend beton?
Gewapend beton: Voor boren in gewapend beton heb je een P4S betonboor nodig. Deze boor heeft vier snijvlakken waardoor deze blijft boren, ook als je betonstaal tegenkomt. De p2S boor kan gewapend beton niet aan. Deze boor zal vanwege zijn twee snijvlakken vastslaan in het beton.
Wat is het verschil tussen een Steenboor en een Betonboor?
Het grote verschil tussen een steenboor en betonboor is te zien aan de punt van de boor. Bij een steenboor is het materiaal van de boor in de punt harder. Bij een betonboor is de punt er apart opgezet omdat deze van Widia metaal moet zijn.
Welke HSS boren?
HSS. De gewone standaard HSS boor is de meest gebruikte en voordelige metaalboor. Meestal zijn deze van het rolgewalste (HSS-R) type. Met deze boren kun je prima uit de voeten in een hoop verschillende materialen zoals staal, aluminium en koper, maar ook om te boren in hardhout of kunststof.
Hoeveel mm voorboren in hout?
Zoals bij zovele boorklussen is dan ook bij hout het advies voor te boren. Wil je gaten van 10 millimeter of groter, boor dan eerst voor met een 4 of 5 millimeter boor. Ook bij schroeven boor je idealiter voor. Hierbij houd je een iets kleinere boordiameter dan de binnenmaat van de schroef aan.
Welke diameter voorboren hout?
Voorboren in hardhout doet u altijd met een hardhoutboor die dunner is dan de schroeven zelf. Bij schroeven met een dikte van 5.0 mm boort u voor met een hardhoutboor 3.5 mm. Schroeven van 4.0 mm dik wordt aangeraden een 3.0 mm dik hardhout boortje te gebruiken.