Wat moet er in een huishoudelijk reglement staan?

Wat moet er in een huishoudelijk reglement staan?

Een huishoudelijk reglement regelt de interne organisatie en werkwijze van een rechtspersoon in aanvulling op de statuten. Als er per ongeluk tegenstrijdige bepalingen zijn dan zijn de statuten van een hogere orde en dus leidend. In het huishoudelijk reglement kun je aanvullingen maken op de statuten.

Wat staat er in een reglement?

Het huishoudelijk reglement Kan behalve afspraken, regels en richtlijnen ook de taken en bevoegdheden van bestuursleden bevatten. Ook procedures en werkwijzen kunnen in het huishoudelijk reglement worden vastgelegd, of er kan naar beschrijvingen hiervan worden verwezen.

Wat gaat voor huishoudelijk reglement of splitsingsakte?

Wat heeft voorrang? de Wet gaat vóór de Splitsingsakte; de Splitsingsakte gaat vóór het Modelreglement; het Modelreglement gaat vóór het Huishoudelijk Reglement.

Wat zijn statutenwijzigingen?

Een statutenwijziging is een wijziging waar de bestaande statuten van een onderneming gewijzigd worden. Dit besluit kan enkel door een bevoegd orgaan genomen worden.

Kan een VvE verhuur verbieden?

Mag de VvE een verbod opleggen? Het antwoord op de bovenstaande vraag is heel kort, namelijk: ja, dat mag de VvE. Als we het wetboek erbij pakken, dan zien we dat u (een deel van) uw appartement mag verhuren als u dit wenst. Toch gaat de splitsingsakte boven deze wet.

Wat is een Hoofdsplitsing?

Akte van hoofdsplitsing en ondersplitsing In deze akte staat onder andere hoeveel appartementsrechten er zijn, hoeveel ieder appartementsrecht bijdraagt aan de gemeenschappelijke kosten en hoeveel stemmen ieder appartementsrecht kan uitbrengen op de vergadering.

Wat is een statuut?

Statuten zijn een soort handboek waarin u beschrijft welke procedures er in uw organisatie gelden, wie verantwoordelijk is voor welke zaken. En welke doelstellingen u heeft met uw rechtspersoon.

Hoe statuten neerleggen?

De statuten moeten schriftelijk worden vastgesteld. Dat kan via een onderhandse akte, dus enkel in aanwezigheid van de stichters, of via een authentieke akte opgemaakt bij een notaris. De wet vereist dat de statuten ten minste in twee exemplaren worden opgemaakt.