Wat als je opzeg niet doet?

Wat als je opzeg niet doet?

Tot het einde van de opzeggingstermijn moet de werknemer in principe gewoon verder werken. Wanneer een werknemer zijn opzeggingstermijn toch niet uitdoet, moet hij een vergoeding betalen die gelijk is aan het lopend loon dat overeenstemt met de duur van de resterende opzeggingstermijn.

Waar heb je recht op als je ontslagen wordt?

Bij ontslag krijgt u een financiële vergoeding van uw werkgever. Dit heet de transitievergoeding. Voorwaarde is dat het initiatief om het dienstverband te beëindigen of niet voort te zetten bij uw werkgever ligt. Dit geldt voor zowel vaste als tijdelijke werknemers.

Wanneer moet u een ontslagvergunning aanvragen?

Afhankelijk van de reden voor ontslag moet hij een ontslagvergunning aanvragen bij UWV of moet hij de kantonrechter vragen uw arbeidsovereenkomst te ontbinden. Behalve als uw arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd afloopt, u op staande voet ontslagen wordt of als u nog in uw proeftijd zit.

Hoe regelt u het ontslag onderling?

U en uw werkgever regelen het ontslag dan onderling. Dit kan op 2 manieren gaan: ontslag met wederzijds goedvinden of opzegging met instemming. Hieronder leest u daar meer over. Gaat u niet akkoord met uw ontslag, dan moet uw werkgever een ontslagprocedure starten.

Wat is de datum waarop je ontslag wilt geven?

De datum van ontslag. Vermelding dat je ontslag wil geven en je dus je arbeidsovereenkomst wenst te beëindigen. Het volledige adres van het bedrijf. De datum waarop de opzegtermijn ingaat. Dit is steeds de maandag volgend op de week waarin je je opzegging officieel gecommuniceerd hebt.

Hoe kunt u akkoord gaan met uw ontslag?

Als uw werkgever u wil ontslaan, kunt u er voor kiezen akkoord te gaan met uw ontslag. U en uw werkgever regelen het ontslag dan onderling. Dit kan op 2 manieren gaan: ontslag met wederzijds goedvinden of opzegging met instemming. Hieronder leest u daar meer over.