Hoe kom je erachter hoeveel schulden je hebt?

Hoe kom je erachter hoeveel schulden je hebt?

Waar heeft u schulden, en hoe groot zijn ze? Vraag het op bij het BKR. Als u niet meer precies weet waar u schulden heeft, kan het Bureau Krediet Registratie u hierbij helpen. U kunt opvragen wat er op uw naam geregistreerd staat.

Wat gebeurt er als je je schulden niet kan betalen?

Als je een rekening niet op tijd hebt betaald, krijg je eerst een waarschuwing van de organisatie waaraan je moet betalen. Dat heet een aanmaning. Betaal je de rekening na meerdere aanmaningen nog steeds niet, dan kan de organisatie aan een incassobureau laten weten dat jij hen geld schuldig bent.

Welke psychosociale problemen kunnen een oorzaak zijn van schulden?

Oorzaken van schulden de psychosociale situatie: o.a. verslavingen, gebrek aan weerbaarheid en compensatiegedrag. verstandelijke beperkingen: vaardigheden en capaciteiten. geen (goede) financiële opvoeding.

Wat zijn veel schulden?

Veelvoorkomende schulden zijn: belastingschulden (rijksbelastingen en gemeentelijke belastingen) achterstand betalingen van de vaste lasten (huur, energie, water, verzekeringen) fraudeschulden (bijvoorbeeld bij de sociale dienst)

Welke schulden worden niet kwijtgescholden?

Toch worden een aantal schulden uitgesloten van de kwijtschelding. Het gaat hierbij om onderhoudsgelden, schulden die een schadevergoeding inhouden ten gevolge van door een misdrijf veroorzaakte lichamelijke schade en de schulden van een gefailleerde die overblijven na het sluiten van het faillissement.

Welke schulden worden kwijtgescholden Toeslagenaffaire?

Wanneer worden publieke schulden kwijtgescholden? In juni 2021 is gestart met het kwijtschelden van publieke schulden. Ouders die gedupeerd zijn en al minimaal € 30.000 hebben gekregen, krijgen als eerste een brief. Hebt u tussen 26 mei en 30 juni € 30.000 gekregen, dan krijgt u deze brief 21/22 juli.