Inhoudsopgave
Hoe kom je af van negatieve gedachtes?
Wanneer je merkt dat je begint te piekeren of een negatieve gedachte opmerkt, ga dan iets doen. Dit leidt je af van je negatieve gedachten. Vooral bewegen kan goed helpen om piekeren en onrust tegen te gaan. Ga bijvoorbeeld sporten of wandelen.
Hoe krijg ik nare gedachten uit mijn hoofd?
We vertellen je hoe je je hoofd weer leeg kunt maken!
- Een vol hoofd kost veel energie.
- Begin met een braindump.
- Hou steeds bij wat je nog moet doen.
- Zoek afleiding.
- Begin met mediteren.
- Zet alles in perspectief.
- Schrijf je gedachten van je af.
- Praat met mensen die willen luisteren.
Wat als je de hele dag aan iemand denkt?
Je ego houdt veel liever een relatie in stand in jouw hoofd omdat het dan kan vasthouden aan zijn verhaal. Of deze persoon ook echt in je leven is interesseert hem niet. iemand moet leven in je hoofd, dan is het voor je ego goed. Daarom wil je ego graag dat jij veel blijft denken aan die ene persoon.
Wat te doen als je druk bent in je hoofd?
6 tips om drukte in je hoofd te voorkomen
- Stop met multitasken. Als er iets is wat voor drukte in je hoofd zorgt, is het wel meerdere dingen tegelijk doen.
- Doorbreek de gedachten.
- Limiteer de hoeveelheid informatie.
- Maak een plan en houd je eraan.
- Schrijf het op.
- Accepteren: laat je gedachten komen en gaan.
Wat is goed voor rust in je hoofd?
Schrijf op wat je bezighoudt en geef jezelf even de tijd om het te voelen. Daarna leg je je blaadje weg en denk je er niet meer aan. Leg een vel papier en pen naast je bed zodat je dingen die in je opkomen als je net lekker wilt gaan slapen op kunt schrijven en ze kwijt kan raken. Dit geeft ruimte en rust.
Hoe voel je dat iemand heel erg aan je denkt?
Zodra je alleen ergens zit te eten, kan je je wel eens verslikken of last hebben van hoesten. Je praat tegen niemand, maar toch verslik je je. Dit plotselinge verstikkende gevoel kan te wijten zijn aan een spanning in je geest en op de een of andere manier kun je voelen dat je ergens een onderwerp bent.
Wat is dwangmatig gedrag?
Dwanghandelingen zijn zich steeds herhalende dingen die iemand op dezelfde speciale manier moet doen. Bijvoorbeeld alles steeds controleren of schoonmaken. Dwangmatig gedrag noemen we ook wel een obsessief-compulsieve stoornis.
Hoe voelt druk in hoofd?
Hoe kun je het herkennen? De persoon klaagt van hoofdpijn, misselijkheid en braken (vooral ’s ochtends). Meestal treden ook geheugenproblemen, traagheid en slaperigheid op. Evenwichts- en gezichtsstoornissen komen ook voor.