Kan ik een webshop beginnen zonder KvK?

Kan ik een webshop beginnen zonder KvK?

Ben je verplicht je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als je een webshop gaat beginnen? In principe is het niet verplicht. Je kunt namelijk een webshop hobbymatig uitbaten, dat wil zeggen ‘zonder de intentie om winst te maken’.

Kan je zomaar een webshop beginnen?

Ja, vrijwel iedereen kan zomaar een eigen webshop starten. Al kun je niet alles online verkopen. Voor sommige producten gelden regels die, als je er even over nadenkt, vrij logisch zijn.

Waarin een webwinkel beginnen?

Webshop starten: Waarin?

  1. Product en niche mogelijkheden.
  2. Zoektermen of zoekgedrag als basis.
  3. Bouw aan een verleidelijk en betrouwbaar merk.
  4. Los een ergernis van klanten op.
  5. Identificeer de passie van klanten.
  6. Je eigen passie en/ of expertise verkopen.
  7. Een gat in een bestaande markt vinden.
  8. Houdt de trends in de gaten.

Waar valt een webshop onder?

Wanneer je producten gaat verkopen via een webshop begin je een onderneming en ben je verplicht deze in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Om te bepalen of je webshop daadwerkelijk als onderneming kan worden beschouwd hanteert de KvK enkele voorwaarden (zie onderstaande opsomming).

Wat gebeurt er als je verkoopt zonder KvK?

Zodra je de intentie hebt om winst te maken, dan moet je je wel inschrijven. Je kunt dus een shop beginnen zonder een kvk nummer. Nog een aandachtspunt is dat je geen koppeling met een betaalprovider kunt maken. Klanten kunnen dan alleen via ‘vooraf overmaken’ of ‘via factuur’ betalen.

Wat kost het om een webshop te laten maken?

Veel hangt af bij wie je een webshop laat ontwikkelen en welke integraties er nodig zijn. Ben je een startende e-commerce ondernemer, dan is de investering meestal niet hoger dan 3.500 euro. Heb je veel integraties zoals met een ERP, PIM, CRM en EMP, reken dan maar op een investering rond de 25.000 euro.

Welke webwinkels lopen het beste?

De 5 beste warenhuizen

Webwinkel Rapportcijfer
Wehkamp.nl 8,7
Bol.com 8,6
Hema.nl 8,2
Lidl-shop.nl 8,1

Hoe werkt een vof?

Een vennootschap onder firma (vof) is een bedrijf waarin minimaal 2 personen samenwerken onder één gemeenschappelijke naam. Iedere persoon die meedoet, wordt mede-eigenaar. Deze mede-eigenaren worden ook wel vennoot genoemd. Iedere vennoot brengt iets in.