Inhoudsopgave
Is Dichterbij een stichting?
Wonen, werken en hulp bij jou in de buurt – Stichting Dichterbij.
Hoeveel clienten heeft Dichterbij?
Bij Dichterbij werken 3854 medewerkers (2750,3 FTE), waarvan 144 leerlingen en 348 stagiaires. Bij Dichterbij wonen 2220 cliƫnten en 468 cliƫnten gaan bij ons naar de dagbesteding. Een uitgebreider beeld van Dichterbij in cijfers, vind je hier.
Wat doet Dichterbij?
Dichterbij is een Nederlandse stichting die hulp- en dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie vindt haar oorsprong in Stichting Maria Roepaan (1951) en de Sint Augustinusstichting (1957).
Hoe werkt QULI?
Quli is een Persoonlijke GezondheidsOmgeving, afgekort PGO. In een PGO heb je al jouw zorggegevens bij elkaar zodat je op de hoogte bent. Zo kan je dingen die je tijdens een gesprek met jouw huisarts hebt besproken teruglezen en kijken hoe het met jouw behandeling gaat. Je regelt zelf met wie je de zorggegevens deelt.
Wat is de visie van Dichterbij?
Onze visie Dichterbij streeft naar een ongedeelde samenleving. Een samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking een volwaardige plaats hebben. Waar ze in de wijken wonen, leven en werken of een zinvolle dagbesteding hebben. Waar ze zich ontwikkelen, hun talenten ontplooien en eigen keuzes maken.
Wat doet Pluryn?
Pluryn is er voor mensen met complexe problematiek. Vaak zijn dat meerdere zorgvragen ineen. Bijvoorbeeld een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Iedereen krijgt passende hulp.
Wat is een MedMij label?
Organisaties die aantoonbaar aan de spelregels van MedMij voldoen, mogen het MedMij-label gebruiken. Je komt het label tegen op PGO’s en bij zorgverleners zoals je huisarts. Als je het label ziet, weet je dat jouw medische gegevens daar veilig en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden volgens de hoge eisen van MedMij.
Hoeveel locaties heeft Pluryn?
We zijn een landelijk werkende organisatie met meer dan 400 locaties. Bij ons werken 7400 professionals en 1000 vrijwilligers. Jongeren en volwassenen komen bij ons voor behandeling en ondersteuning: zowel aan huis als in onze voorzieningen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ.
Hoe kom ik aan een PGO?
Afspraken maken met uw zorgverlener Steeds meer huisartsen, ggz-instellingen en ziekenhuizen kunnen veilig met PGO’s verbinden. Daardoor kan je de medische gegevens die in de computer van bijvoorbeeld jouw huisarts of psycholoog staan ook in je PGO zetten.