Inhoudsopgave
Wat staat er op een katholieke kerk?
Een haan kraait als de zon opkomt, bij het begin van de dag. Zo is de haan een teken van een nieuw begin. Wanneer iemand in Jezus Christus gaat geloven noemt de kerk dat ook een nieuw begin. De volkswijsheid leert dat de haan de dominee aanmoedigt om heldhaftig tegen de stroom in te gaan, met zijn kop in de wind.
Wat is de betekenis van een haan op de kerktoren?
De haan zou verwijzen naar de verloochening van Jezus door zijn discipel Petrus. Nadat Petrus tot drie keer toe Jezus verraadt, kraait een haan in het Bijbelverhaal. Doordat de haan op een hoog punt staat, waar iedereen hem kan zien, zou het mensen eraan moeten herinneren dat ze trouw moeten zijn aan het geloof.
Wat mogen katholieken niet?
Het is de bedoeling niet of nauwelijks te eten en te drinken, geen geslachtsgemeenschap te hebben, en in het algemeen afstand te nemen van alle verslavingen en hartstochten die de weg tot God kunnen versperren.
Wat is de betekenis van het woord ‘katholiek’?
Het begrip ‘katholiek’ heeft verschillende betekenissen. ‘Katholiek’ is in het dagelijks spraakgebruik een eigennaam: men denkt erbij aan de rooms-katholieke Kerk, de paus, het Vaticaan, de organisatie en de leer van de kerk. Maar ook in de apostolische geloofsbelijdenis komt de term ‘katholiek’ voor.
Wat is het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk?
Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk is de paus. Sinds 13 maart 2013 is dat paus Franciscus. Als de rooms-katholieke stroming bedoeld wordt die de Kerk vertegenwoordigt, wordt ook wel rooms-katholieke kerk geschreven. [bron?]
Wat is het verschil tussen protestanten en katholieken?
Wat is het verschil tussen protestanten en katholieken? Hoewel ze beide onder het christendom vallen, verschillen het protestantisme en het katholicisme op belangrijke punten van elkaar. Hoewel ze beide onder het christendom vallen, verschillen het protestantisme en het katholicisme op belangrijke punten van elkaar.
Wat is katholiek in het dagelijks spraakgebruik?
‘Katholiek’ is in het dagelijks spraakgebruik een eigennaam: men denkt erbij aan de rooms-katholieke Kerk, de paus, het Vaticaan, de organisatie en de leer van de kerk. Maar ook in de apostolische geloofsbelijdenis komt de term ‘katholiek’ voor. Oorspronkelijk betekende dat ‘universeel’ en vasthoudend aan de rechte leer.