Wie heeft het probleem?
Wie heeft het probleem? (onderzoek wie de betrokkenen zijn) Wanneer doet het probleem zich voor? (onderzoek mogelijke situaties) Waar doet het probleem zich voor? (onderzoek of je bepaalde probleemgebieden kunt aanwijzen) Waarom is het een probleem? (onderzoek wat de gevolgen kunnen zijn).
Waar speelt het probleem zich af?
De probleemstelling formuleren Het formuleren van de probleemstelling begint bij het onderwerp van de scriptie. Dat beginpunt vormt de basis van het onderzoek. Als je je onderwerpkeuze goed hebt voorbereid, is je onderwerp relevant en redelijk afgebakend.
Wat is het verschil tussen hoofdvraag en probleemstelling?
Het verschil is als volgt: Probleemstelling: Hierin beschrijf je het probleem dat je gaat onderzoeken. Hoofdvraag: Hiermee geef je aan op welke exacte vraag in relatie tot het probleem je met jouw onderzoek een antwoord gaat geven. Zo kunnen er zelfs verschillende hoofdvragen geformuleerd worden op basis van een en dezelfde probleemstelling.
Wat is een probleemstelling precies?
Wat is een probleemstelling precies? De probleemstelling is een duidelijke en kernachtige omschrijving van een probleem. De probleemstelling geeft de lezer een helder beeld van welk probleem centraal staat in jouw scriptie. Om te zorgen dat jij de moed in je scriptie niet verliest bij het formuleren van de probleemstelling,
Wat zijn aanleiding en probleemanalyse?
De aanleiding en probleemanalyse maken niet alleen de formulering van de hoofdvraag en deelvragen makkelijker, het geeft ook sturing aan jouw onderzoek. De aanleiding van het onderzoek wordt vaak samengevoegd met de probleemanalyse. Beide zijn een onderdeel van de inleiding in de scriptie.
Waarom komt de probleemstelling direct na je inleiding?
De probleemstelling komt direct na je inleiding en aanleiding (zie onderstaand overzicht van scriptie onderdelen). In de inleiding en aanleiding schets je de context waarin het probleem zich voordoet en beargumenteer je waarom juist dit probleem nou zo urgent is.