Wat betekent handen in je zakken?

Wat betekent handen in je zakken?

Handen in de zakken Dit is een favoriet bij mannen. Ze laten daarmee (onbewust) zien niet deel te willen nemen in de situatie of conversatie.

Wat betekent de handen uit de mouwen steken?

flink aanpakken; ergens flink zijn best voor doen en er hard aan werken. Voorbeelden: Het bestuur was met deze oplossing ingenomen en er werd direct de afspraak gemaakt na het zomerseizoen de handen uit de mouwen te steken.

Wat betekent bij de hand houden?

controleren (ww) : begeleiden, beheersen, beteugelen, bewaken, domineren, in de hand houden, manipuleren, overheersen, superviseren.

Waarom de handen uit de mouwen steken?

de handen uit de mouwen steken (=aan de slag gaan en aanpakken) de handen van iemand aftrekken (=iemand niet langer steunen) de maan met de handen willen grijpen (=het onmogelijke willen doen) de teugels in handen hebben/houden (=de leiding hebben/houden) de touwtjes in handen hebben (=de controle hebben)

Hoe kun je de handen dicht knijpen?

De handen dicht mogen knijpen. Van geluk mogen spreken. Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht. Je kan beter een klein beetje hebben dan helemaal niets. Een trage hand krijgt leed en schand, een kloeke hand krijgt eer en land. Als je hard werkt wordt je daarvoor beloond. Hand in hand gaan.

Wat is een hand in eigen boezem steken?

De hand in eigen boezem steken. Je eigen fouten inzien. Je handen in een wespennest steken. Je bemoeien met een moeilijke zaak. Een kinderhand is gauw gevuld. Een kinderhand is gauw gevuld. Met iets kleins tevreden zijn. De handen dicht mogen knijpen. Van geluk mogen spreken.

Wat is het heft in eigen handen nemen?

Spreekwoord: Het heft in eigen handen nemen. Betekenis: Zelf de beslissingen nemen. De hand in eigen boezem steken. Je eigen fouten inzien. Je handen in een wespennest steken. Je bemoeien met een moeilijke zaak.