Wat is uw geboorteplaats?

Wat is uw geboorteplaats?

De geboorteplaats van een kind is in Nederland vaak ook de woonplaats van de ouders, omdat veel moeders thuis kunnen bevallen. Wanneer het kind in een ziekenhuis geboren wordt dat in een andere gemeente ligt dan waar de ouders wonen, dan is de geboorteplaats van het kind de gemeente waar het ziekenhuis zich bevindt.

Wat is je geboorteplaats als je in het vliegtuig bevalt?

Als een baby wordt geboren in een vliegtuig dat in Nederland is geregistreerd en het wordt geboren boven Nederlands grondgebied, dan is de geboorteplaats de plaats waar het vliegtuig landt en het kind van boord gaat.

Hoe heet het land waar je geboren bent?

vaderland = het vaderland zelfst. naamw. Uitspraak: [ˈvadərlɑnt] Verbuigingen: vaderland|en (meerv.) land waar je geboren (en opgegroeid) bent Synoniem: geboorteland mijn tweede vaderland (he…

Wat is het land van herkomst?

Wat is de betekenis van Herkomstland (land van herkomst)? Het herkomstland is het land waar iemand oorspronkelijk vandaan komt.

Wat staat er op mijn geboorteakte?

geboortetijd. geboorteplaats. gegevens van de persoon die de aangifte heeft gedaan (meestal is dat de vader, maar soms is dat de moeder of iemand die bij de geboorte aanwezig was) de datum van aangifte en de naam van de ambtenaar die de akte heeft opgemaakt.

Hoe oud mag een geboorteakte zijn?

Een uittreksel uit het bevolkingsregister (de Basisregistratie personen) heeft geen houdbaarheidsdatum. Er staat wel een datum op. Meestal mag een uittreksel maar 3 of 6 maanden oud zijn voor de organisatie die erom vraagt.

Hoe duur is een geboorteakte?

Een akte kost € 14,30 (tarief 2022). Online: u kunt betalen met iDEAL, Visa of MasterCard.

Waar heb je een geboorteakte voor nodig?

De geboorteakte is het juridisch bewijs van de geboorte. Met dit bewijs heeft je kindje een identificatie en kun je je kindje bijvoorbeeld verzekeren, krijg je kinderbijslag en kun je je kindje inschrijven bij scholen.

Is een vliegtuig Nederlands grondgebied?

Alle vliegtuigen staan geregistreerd onder een land. Vliegtuigen van KLM hebben de Nederlandse vlag op de buitenkant. KLM vliegtuigen zijn dus eigenlijk weer Nederlands grondgebied. Voor Nederlands geregistreerde vliegtuigen geldt dus de Nederlandse wet.