Hoe lang krant lezen?

Hoe lang krant lezen?

Nieuws | De Stand van de Nieuwsmedia Het aantal lezers van papieren kranten neemt af, maar het zijn er nog altijd meer dan zes miljoen in 2018. Gemiddeld besteden die lezers doordeweeks een half uur per dag aan de krant en zo’n drie kwartier in het weekend. Die leestijd is de laatste jaren nauwelijks veranderd.

Welke dag wordt de krant het meest gelezen?

1. Telegraaf. Het dagblad met het grootste landelijke bereik is de Telegraaf. Deze krant bereikt op zaterdag 1.558.200 lezers en op doordeweekse dagen is het bereik van deze titel 1.151.800 lezers.

Welke leeftijd leest de krant?

Bij de ‘jongeren’ onder de 50 ligt het bereik van landelijke kranten nog boven de 20 % bij de 35- tot 49-jarigen, bij de andere categorieën bereiken landelijke en regionale kranten minder dan 20 % van de potentiële lezers. Bij gratis kranten is het bereik in alle leeftijdsgroepen meer dan gehalveerd binnen vijf jaar.

Hoeveel mensen lezen nog een krant?

Dagelijks lezen ruim 6,8 miljoen mensen een krant. En dan hebben we het alleen nog over dagbladen. 6,8 Miljoen lezers.

Welke krant is het populairst?

1. De Telegraaf. De Telegraaf is al jarenlang de populairste krant van Nederland, en wordt ook het vaakst gelezen.

Hoe werden kranten gedrukt?

De drukvorm bestaat over het algemeen uit een dunne aluminium plaat waarop via fotografische weg een beeld is aangebracht. Om een afdruk te krijgen van deze offsetplaat moet deze eerst vochtig worden gemaakt. Alle niet-beeld-delen nemen dit vocht aan. Daarna wordt de vettige inkt aangebracht.

Welke kranten had je vroeger?

De Opregte Haerlemsche Courant uit 1656 wordt ook vaak als een van de oudste kranten genoemd. Het Algemeen Handelsblad was de eerste krant die in 1830 elke dag uitkwam. De oudste onder dezelfde titel opererende krant van Nederland is de Leeuwarder Courant.

Welke krant lezen hoogopgeleiden?

Het NRC Handelsblad was veruit de beste voor de hoogopgeleide lezer. Ze hebben namelijk een neutrale houding én géén politieke voorkeur. Alles wat je leest is dus objectief, zodat je zelf je eigen mening kan vormen.