Hoe gebruik je aanhalingstekens als iemand iets zegt?
enkele aanhalingstekens gebruiken voor het hele citaat en dubbele aanhalingstekens voor dat woord. Jan zei: ‘Ik wil geen thee….Aanhalingstekens gebruik je onder andere:
- bij een citaat.
- bij woorden die extra nadruk nodig hebben.
- om aan te geven dat je iets juist niet zo bedoelt.
- bij een zelfbedacht woord.
Hoe schrijf je dat iemand iets zegt?
Dus eerst een dubbele punt, dan openen met aanhalingstekens, en aan het eind van wat er gezegd wordt sluiten met aanhalingstekens. Toegevoegd na 2 minuten: De eerste letter van wat er gezegd wordt schrijf je met een hoofdletter.
Hoe gebruik je aanhalingstekens?
Aanhalingstekens zet je om zinnen heen. Aanhalingstekens gebruik je onder andere: bij een citaat; bij woorden die extra nadruk nodig hebben; om aan te geven dat je iets juist niet zo bedoeld
Wanneer gebruik je een apostrof?
Wanneer gebruik je een apostrof? Een apostrof gebruik je in de volgende gevallen: Bij een meervoud. Bij een meervoud kan een s aan het eind van een woord komen, zoals in gemeentes. Voorafgaand aan deze meervouds-s schrijf je soms een apostrof om een verkeerde uitspraak te voorkomen. Je doet dit als een woord eindigt op een lange klinker.
Hoe zet je een aanhalingsteken om het citaat heen?
Aanhalingstekens zet je om zinnen heen. Aanhalingstekens gebruik je onder andere: Alleen wanneer je een citaat hebt, waarvan de zin normaal gesproken zou eindigen op een punt, is het verplicht om een komma achter het citaat te zetten. Deze komma staat daar in plaats van de punt, die eigenlijk aan het einde van de zin van het citaat hoort.
Wanneer gebruik je dubbele aanhalingstekens?
Wanneer gebruik je dubbele aanhalingstekens? Dubbele aanhalingstekens worden gebruikt om een letterlijk citaat weer te geven. Dat citaat kan uit gesproken en uit geschreven taal komen: De Troonrede begint altijd met: “Leden van de Staten-Generaal”.