Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in KNO?

Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in KNO?

De afdeling Keel-, Neus en Oorheelkunde (KNO) van het LUMC behandelt, controleert en opereert dagelijks grote aantallen patiënten voor aandoeningen aan keel, neus of oor. Naast reguliere zorg bieden wij topreferente zorg aan patiënten met een bijzondere aandoening.

Hoeveel verdien je als KNO-arts?

Het salaris van een KNO-arts is conform de arbeidsvoorwaarden medisch specialisten (ams). Dit is op jaarbasis ongeveer 80.000 euro (voor een 45-urige werkweek). Dit bedrag kan oplopen tot zo’n 145.000 euro. Tijdens de opleiding als AIOS verdien je tussen de 3.664 euro en 4.546 euro.

Welke opleiding heb je nodig voor KNO-arts?

Om KNO-arts te worden moet je de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je nog vijf jaar doorstuderen bij een Academisch Ziekenhuis. In totaal duurt de opleiding tot KNO-arts 11 jaar.

Hoe noem je een KNO-arts?

Onze specialisten van keel-, neus- en oorheelkunde (KNO) richten zich op aandoeningen en stoornissen die te maken hebben met de keel, neus en oren.

Waar zijn de beste KNO artsen?

Kliniek Mosaderma is door Elsevier Weekblad uitgeroepen tot de WINNAAR: BESTE KLINIEK van Nederland voor het specialisme KEEL-, NEUS- en OORHEELKUNDE. We zijn hier uiteraard erg trots op!

Wie is de beste KNO-arts?

Uit het onderzoek komen de KNO artsen van het Groene Hart Ziekenhuis naar voren als de beste van Nederland.

Wat verdien je als hartchirurg?

Salaris hart/long chirurg Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een bruto salaris van ongeveer € 80.000,- voor een 45-urige werkweek. Het salaris kan oplopen tot zo’n € 150.000,-.

Hoe lang moet je studeren voor KNO-arts?

De opleiding duurt 5 jaar. Deze bestaat uit een basisgedeelte van vier jaar en een differentieel deel van een jaar. In dit laatste jaar wordt een opleidingsaccent gelegd, waarbij gekozen kan worden uit rhinologie, otologie, laryngologie of hoofd-halschirurgie.

Waar kijkt een KNO-arts naar?

Zoals de naam al aangeeft houdt de keel-neus-oorarts (KNO-arts) zich bezig met de behandeling van aandoeningen aan keel, neus en oren.

Wat is een Otoloog?

In de otologie of oorheelkunde gaat het om onderzoek en behandeling van aandoeningen die te maken hebben met het oor, het gehoor en het evenwicht.

Wat valt onder KNO?

KNO staat het voor het specialisme dat zich richt op aandoeningen aan keel, neus en oren. Omdat er een samenhang is tussen keel, neus en oren, worden deze drie gebieden binnen één specialisme behandeld. U wordt geholpen door een KNO-arts.

De afdeling KNO vormt samen met het audiologisch centrum van Amsterdam UMC, locatie VUmc de sectie Ear & Hearing. Hier vindt u de topspecialisten op het gebied van het oor. Van bijzondere oorklachten en uitdagende operaties tot gehoorproblemen bij kinderen. Problemen aan het oor kunnen heel breed zijn.

Wat betekent Otologie?

Waar is het LUMC in gespecialiseerd?

Het LUMC is een van de 10 ziekenhuizen in Nederland, dat is gespecialiseerd in de behandeling van kanker van het hoofd-halsgebied. Wij werken met een multidisciplinair team, dat ervoor zorgt dat de tijd tussen diagnosestelling en behandeling doorgaans slechts 1 tot 2 weken duurt.

Wat is de beste KNO-arts?

Prof. Mahieu heeft in zijn loopbaan tientallen prijzen gewonnen, waaronder de Wubbo Ockels prijs voor de innovatieve ontwikkeling van een stemprothese voor mensen zonder strottehoofd. Ook is hij enkele malen genomineerd tot beste KNO-arts van Nederland.

Wat is Fellow otologie?

Fellows of the European Institute For ORL-HNS Een fellowship in de otologie en neurotologie is een extra bekwaming, een zogenaamde superspecialisatie in de oorheelkunde.

Wat betekent Rhinologie?

Rhinologie betreft alle medisch noodzakelijke zorg aan de neus en/of neusbijholten. Denk hierbij aan neusverstopping, reukstoornissen, terugkerende infecties van de bijholten of aangeboren problemen zoals schisis of dermoïd cysten. Cosmetische neuscorrecties vallen hier niet onder.

Wat is de behandeling in een audiologisch centrum?

Binnen het Audiologisch Centrum bieden we zorg op maat aan kinderen wanneer er vragen/twijfels zijn over gehoor, twijfels over spraak en/of taal, ontwikkeling, gedrag in relatie tot de spraak- en taalontwikkeling. In dit kader komen ook onderwerpen als meertaligheid en schoolkeuze aan bod.

Wat is de KNO arts?

De keel-, neus- en oorarts (KNO-arts) houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van aandoeningen aan keel, neus en oren. De KNO-arts behandelt daarnaast ook afwijkingen in het overige hoofd- en halsgebied.

Waarom naar de KNO-arts?

Je kunt bij de kno-arts terecht als jouw gehoor verslechtert. Ook bij opvallend gehoorverlies, duizeligheid, oorsuizen, ontstekingen, problemen met het trommelvlies, afwijkingen aan het uitwendige oor en aangezichtsverlamming ga je naar deze arts. Hiervoor heb je een verwijzing nodig van jouw huisarts.

Hoeveel KNO artsen?

Op dit moment zijn er binnen ZorgkaartNederland 490 KNO-artsen in Nederland bekend. Het gemiddelde cijfer van alle KNO-artsen in Nederland is een 8.6 op basis van 4016 waarderingen.

Heb je een verwijzing nodig voor KNO-arts?