Hoe werken studies?

Hoe werken studies?

Er zijn verschillende werkvormen op een vak te volgen zoals colleges, practica en projectonderwijs. Zo’n vak wordt afgesloten met een tentamen, een scriptie, een verslag en/of een presentatie. Hiervoor krijgt de student studiepunten. De student heeft het studiejaar afgesloten als hij de 60 studiepunten heeft verdiend.

Hoe meld je je aan bij een studie?

Meld je aan via Studielink Je meldt je voor een opleiding aan via Studielink. Jouw gegevens worden automatisch verzonden naar de hogeschool of universiteit en naar DUO.

Wie kan helpen bij studiekeuze?

Niet alleen de school geeft advies bij studiekeuze. U kunt ook advies vragen aan een centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB). Het centrum voor leerlingenbegeleiding zal sowieso aan leerlingen en ouders advies verlenen op een aantal scharniermomenten, bv. bij de overgang van de lagere school naar de middelbare school.

Hoe lang mag je over een studie doen?

Dat kan allemaal tot je dertigste. Ben je ouder dan dertig, dan mag je nog wel studeren, maar er is geen studiefinanciering meer.

Kun je werken en studeren?

Je kunt op alle niveaus studeren en werken combineren. Er zijn mogelijkheden op mbo niveau, op hbo niveau en ook op universitair niveau.

Kan je je na 1 mei nog inschrijven voor een studie?

Wettelijk gezien mag een onderwijsinstelling jouw aanmelding weigeren als deze na 1 mei binnenkomt, als je je nog niet eerder voor een opleiding hebt aangemeld of aan een selectieprocedure voor een opleiding met numerus fixus hebt meegedaan. De onderwijsinstelling beslist in dat geval dus over jouw toelating.

Hoe moet je inschrijven bij Studielink?

Hoe werkt Studielink?

  1. Voor Studielink heb je een eigen DigiD nodig.
  2. Zodra je over je eigen DigiD beschikt, log dan in op studielink.nl en geef je e-mailadres op.
  3. Nadat je je account hebt geactiveerd kun je via DigiD (als je in Nederland woont) of met e-mail en wachtwoord inloggen.