Inhoudsopgave
Wat mij betreft of voor wat mij betreft?
De correcte schrijfwijze is wat betreft.
Wat betreft inversie of niet?
betreft is correct. Wat … betreft is naar de vorm een bijzin. Net als in andere bijzinnen staat de persoonsvorm (betreft) achteraan.
Wat betreft betreffende?
Van oorsprong omsloten de woorden wat en betreft datgene wat het betrof. Ze waren een soort ‘omzetsels’. Vroeger was het wat de taal betreft, net zoals wat de taal aangaat. Maar wat betreft is nu algemeen aanvaard als variant van het stijve betreffende, en fungeert dan als ‘voorzetsel’.
Wat voor wat voor een?
Wat voor een kan alleen gebruikt worden bij enkelvoudige woorden: wat voor een hamer, wat voor een taart. Wat voor kan zowel voor enkelvoudige als voor meervoudige woorden gebruikt worden: wat voor hamer, wat voor hamers, wat voor taart, wat voor taarten.
Welke Het betreffen?
betreffen: het betreft / het betreffen* In de constructie het betreft (of het betrof) staat de persoonsvorm altijd in het enkelvoud. Betreft is synoniem met gaat om of heeft betrekking op. In zulke zinnen is het het onderwerp van de zin. Het betreft gegevens zoals uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.
Wat betreft de afkorting?
w.b – de betekenis volgens Algemeen Nederlands Woordenboek.
Wat mij betreft synoniem?
met betrekking tot (vz) : aangaande, betreffende, inzake, nopens, omtrent, rond, ten aanzien van, wat .. aangaat, wat betreft.
Wat dat betreft synoniem?
aangaande, betreffende, inzake, nopens, omtrent, rond, ten aanzien van, wat .. aangaat, wat betreft. aangaande (vz) : betreffende, inzake, naar aanleiding van, nopens, omtrent, over, ten aanzien van, wat betreft.
Hoe gebruik je wat?
Het betrekkelijk voornaamwoord wat is juist in de volgende gevallen.
- Na een onbepaald woord als iets, niets, alles:
- Na een voornaamwoord (dat, datgene):
- Na een zelfstandig gebruikt bijvoeglijk naamwoord, meestal een overtreffende trap, of na een (rang)telwoord:
- Als het terugslaat op een hele zin:
Wat is betrof?
betreffen – Werkwoord 1. (ov) gaan over, als onderwerp hebben ♢ Het stuk betreft de resultaten van het afgelopen jaar. 2. (ov) invloed hebben op, van belang zijn voor, aangaan ♢ Dit bericht betreft jullie allemaal.
Is het betreffende Of desbetreffende?
Het is allebei goed. Betreffende en desbetreffende betekenen allebei ‘betrokken’, ‘bedoeld’, ‘waar het om gaat’, ‘genoemd’. Een paar voorbeelden: Ik heb het nagevraagd bij de desbetreffende medewerker.