Waarom laten vullingen los?

Waarom laten vullingen los?

Bijna in alle gevallen is het uitvallen van een vulling of kroon te wijten aan bepaalde ‘ongelukjes’. Dit kan gebeuren als u op iets keihard bijt, waardoor uw vulling of kroon los komt te zitten en zelfs kan uitvallen.

Wat als vulling eruit valt?

Als de vulling eruit valt, dan kun je proberen het gat dicht te stoppen met een klein stukje tandtechnische was of tandheelkundig cement. Maak zo snel mogelijk een afspraak met je tandarts en neem je vulling mee, als je die kunt vinden.

Waarom amalgaam vervangen?

Wanneer je overgevoelig bent voor kwik, kun je baat hebben bij het verwijderen van amalgaamvullingen. Door amalgaam kunnen tanden en kiezen grijs gaan doorschemeren. Door amalgaam te vervangen door composiet kan je dit voorkomen. Je hebt minder kans op gaatjes bij wit composiet vullingen.

Wat te doen als kies afbreekt?

Wat te doen bij een uitgeslagen of gebroken kies of tand? Bel gelijk uw tandarts of uw dienstdoende tandarts. Na diensttijden (avond en zondag) kunt u bellen met 020-6602750. Bewaar het afgebroken stuk of de gehele tand in melk of in de mond.

Wat als Noodvulling eruit valt?

Als de vulling er inderdaad echt uit is, heb je te maken met een zeer uitzonderlijke situatie. In dit geval moet er een nieuwe noodvulling worden gemaakt. Nee. De oorzaak van het probleem zit namelijk in het binnenste tand of kies, in de wortelkanalen.

Doet een vulling vervangen pijn?

Gedurende 1 tot 2 weken na het vullen is het mogelijk dat uw tand of kies gevoelig is. Bij een groot gat kan deze periode 4 tot 6 weken duren. Boren geeft namelijk een reactie in de tandzenuw, die tijd nodig heeft om daarvan te genezen.

Hoe vaak kan een vulling vervangen worden?

Amalgaamvullingen, die zilverkleurig zijn, kunnen ook tot 15 jaar meegaan. Composietvullingen, gemaakt van een materiaal dat overeenkomt met je eigen tandkleur, moeten mogelijk na vijf jaar worden vervangen. Keramische vullingen gaan ongeveer zeven jaar mee.

Kan een vulling slijten?

Bacteriƫn vormen een laagje (biofilm of tandplak) op de tanden, ook op de composietvullingen en kunnen het materiaal afbreken. Door kauwen slijten de composietvullingen van buitenaf en ook stoffen uit de voeding kunnen invloed hebben op deze vullingen.