Waarom voel ik niets meer?

Waarom voel ik niets meer?

Als je je lange tijd somber voelt, dan kan het zijn dat je een depressie hebt. Bij een depressie voel je geen of weinig emoties, soms ook geen verdriet. Je hebt geen plezier meer in je leven, niets is nog leuk en je hebt nergens energie voor. Je komt slecht in slaap, of je kan juist moeilijk uit je bed.

Kun je opeens depressief worden?

Als iemand ingrijpende dingen meemaakt, kan dat leiden tot (langdurende) gevoelens van somberheid. Dit kan zelfs gaan om dingen die al vroeg in iemands leven zijn gebeurd. Zo kunnen mensen op volwassen leeftijd depressief worden, nadat ze als kind lichamelijk of geestelijk zijn verwaarloosd, mishandeld of misbruikt.

Hoe herstellen van emotionele verwaarlozing?

Herstellen van emotionele verwaarlozing

  • Leer bewust te zijn van positieve en negatieve emoties wanneer je ze ervaart.
  • Identificeer je behoeften en neem stappen om hieraan te voldoen.
  • Als je gelooft dat je het niet verdient dat er aan je behoeften wordt voldaan, erken dit als een overtuiging en niet als een feit.

Kan je depressief zijn zonder reden?

Een depressie kan veel oorzaken hebben, maar kan ook ‘zomaar’ ontstaan. Omdat er vaak geen duidelijke reden of oorzaak is, kan het extra frustrerend zijn als je in een depressie zit. Een depressie zie je meestal niet aan de buitenkant van iemand. Daarom kan je je met een depressie vaak zo onbegrepen en alleen voelen.

Hoe voelt beginnende depressie?

Naast gevoelens van somberheid kunnen ook gevoelens en gedachten van leegte, onmacht en minderwaardigheid een signaal zijn. U voelt zich bijvoorbeeld onzekerder dan voorheen en er is een toename van twijfels en besluiteloosheid. Emotionele onevenwichtigheid wordt ook wel gezien als een voorteken.

Hoe kom je beter in je vel te zitten?

Besteed tijd aan je uiterlijk Trek juist als je je rot voelt eens je favoriete jurkje uit de kast, ga voor een uitgebreide verzorgingsroutine, lak je nagels en verwen jezelf – als je dat fijn vindt – met een uitgebreide douchebeurt. Een beetje aandacht voor jezelf kan al helpen om beter in je vel te zitten.

Wat moet je doen als je niks voelt?

Aandacht voor dat gevoel wat er zit, om wat voor reden dan ook. Pas dan kun je je er wat mee gaan doen. Herkennen, erkennen en loslaten/plek geven. Je bent je er pas bewust van , als het soms al te ver is, dus dan heb je echt veel pijn., of je loopt vast.

Wat moet je doen als je je niet goed voelt?

Wat kan ik doen als iemand zich slecht voelt?

  1. Toon en zeg dat je er bent.
  2. Luister gewoon. Dat helpt al vaak erg veel.
  3. Neem je vriend(in) ernstig.
  4. Oordeel niet over de problemen.
  5. Vraag wat je kan doen.