Hoe verstel je keukenkastjes?

Hoe verstel je keukenkastjes?

Twee schroeven zitten als het ware vast aan de binnenkant van de keukenkast en twee schroeven zitten op het scharnier dat de keukendeur verbindt met de keukenkast. Door aan een van de twee schroeven te draaien die aan het binnenwerk van de keukenkast zitten verstelt u de hoogte van de kast.

Hoe kast scharnieren monteren?

Hoe monteer ik de scharnieren van mijn keukenkastjes?

  1. Plaats de kast en deur op de grond.
  2. Trek een hulplijn.
  3. Gebruik een montagesjabloon.
  4. Boor het gat voor de cilinder.
  5. Schroef de cilinder vast.
  6. Schroef de basisplaat vast.
  7. Zet de scharnierarmen vast.

Hoe keukendeur afstellen?

Afstelling van de hoogte Bij erg scheefstaande deuren kan het nodig zijn de hele deur iets op te tillen. Bij standaardscharnieren is de hoogte te regelen door middel van de bevestiging van de montageplaat. Deze zit aan de kastwand vast met twee schroeven die verticaal nog wat kunnen verschuiven.

Hoe een Potscharnier plaatsen?

Je monteert het potscharnier met een frees in het kastdeurtje. Ook hier zijn er verschillende varianten mogelijk. Zo zijn er potjes die geschroefd moeten worden of die slechts in de uitsparing gedrukt hoeven worden. Daarnaast zijn er de opties ‘Snelle montage Flash’ en ‘Snelle montage Fix’.

Hoe deur recht hangen?

Heeft de deur simpelweg te weinig ruimte aan de onder- of bovenkant, dan kunt u met een kleine machineschaaf of handschaaf op deze plek een stukje van de deur schaven. Wanneer de deur minimaal klemt, kunt u ook met schuurpapier een stukje van de deur afhalen.

Waar klemt de deur?

Deur klemt aan bovenkant of onderkant Heeft de deur simpelweg te weinig ruimte aan de onder- of bovenkant, dan kunt u met een kleine machineschaaf of handschaaf op deze plek een stukje van de deur schaven. Wanneer de deur minimaal klemt, kunt u ook met schuurpapier een stukje van de deur afhalen.