Inhoudsopgave
Wat betekent een besluit nemen?
vaststellen hoe het moet. afsluiten. zeggen hoe het is of wat er gebeurt vb: we besloten dit jaar niet met vakantie te gaan Synoniemen: bepalen beslissen uitmaken vaststellen er een einde aan maken vb: we be… (mv.)
Wat betekent het besluit?
Een besluit is de schriftelijke uitdrukking van een beslissing van een instelling of functionaris. In het juridisch spraakgebruik heeft de term “besluit” meer dan één betekenis. Zowel publiekrechtelijke regelingen met een algemene als met beperkte werking (beschikkingen) kunnen in besluitvorm voorkomen.
Wat kun je doen als je het niet eens bent met het vonnis?
Uw beroep wordt behandeld door een rechter. De rechter kan uw zaak schriftelijk afhandelen of een zitting in de rechtbank inplannen. Als u het niet eens bent met de beslissing van de rechter dan kunt u in verzet of in hoger beroep gaan. Aan een beroep en hoger beroep zijn kosten verbonden.
Welke rechtsmiddelen zijn er?
Er zijn gewone rechtsmiddelen, zoals bezwaarschrift, verzet, hoger beroep of cassatie(beroep) en buitengewone rechtsmiddelen, zoals derdenverzet, rekest-civiel, herziening of cassatie in het belang der wet.
Wat is de dag van bekendmaking?
Waarom is de datum van bekendmaking van een besluit zo belangrijk? De termijn voor het indienen van een bezwaar- of beroepschrift bedraagt zes weken (artikel 6:7 Awb). Die termijn start met ingang van de dag na die waarop het besluit op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt (artikel 6:8 lid 1 Awb).
Welke besluiten publiceren?
Artikel 3 van de Bekendmakingswet schrijft publicatie in het Staatsblad voor van: wetten, algemene maatregelen van bestuur, en andere koninklijke besluiten waarbij algemeen verbindende voorschriften worden vastgesteld.
Wat is een ander woord voor besluit?
beslissing, decisie, decreet, dispositie, resolutie, uitspraak, verordening, vonnis. besluit (zn): conclusie, constatering, gevolgtrekking, slotsom, vaststelling.
Wat kan je doen tegen een vonnis?
Fout in een vonnis, wat kunt u daartegen doen?
- In hoger beroep en in cassatie gaan. Als u het niet eens bent met de uitkomst van een zaak, kunt u in hoger beroep gaan.
- Niet eens met het vonnis.
- Rectificatie van kennelijke fouten.
- Een fout in de uitspraak kan hersteld worden.
Is het niet nemen van een besluit een besluit?
Het niet tijdig nemen van een besluit wordt met een besluit gelijkgesteld. Dit betekent dat bezwaar en beroep ook mogelijk zijn indien een ambtshalve door het bestuur te nemen beslissing niet tijdig wordt genomen; 2. besluiten op aanvraag.
Is een afwijzing van een aanvraag een besluit?
Ook de afwijzing van een aanvraag om een bepaalde beschikking te nemen is op zichzelf een beschikking. Zo is een beslissing van een bestuursorgaan om ‘Vanaf nu elk pleinfeest een vergunning te geven’ een besluit, maar geen beschikking.