Wat is een dilatatie?

Wat is een dilatatie?

Een dilatatie is een behandeling waarbij de slokdarm, de maaguitgang (pylorus), of de overgang van de slokdarm naar de maag of naar de dikke darm wordt opgerekt. Dit gebeurt met behulp van een endoscoop (buigzame slang) die via de mond of anus in de slokdarm en de maag wordt ingebracht.

Waarom een dilatatie?

Een dilatatievoeg is een voeg die als functie heeft het uitzetten en krimpen van materialen, ook wel werking genoemd, op te vangen. Zo wordt voorkomen dat materialen scheuren door deze geïntroduceerde spanningen.

Wat is de minimale breedte van een dilatatievoeg?

Deze dilatatievoeg dient tenminste 4 mm breed te zijn. Alle in- en uitwendige hoeken, aansluitingen alsmede dilatatievoegen moeten worden vrijgehouden van tegels en voegmateriaal (4 – 5 mm wordt aanbevolen maar is afhankelijk van de breedte van de tegelvoeg).

Hoe groot mag een verticale dilatatievoeg minimaal zijn?

Omdat deze trekspanningen kunnen leiden tot scheuren, moet de doorbuiging van de ondersteunende constructie worden beperkt. In de CUR-aanbevelingen wordt vermeld dat extra dilatatievoegen achterwege kunnen blijven als de bijkomende doorbuiging kleiner is dan 2 mm (ubijk ≤ 2 mm).

Wat is een dilatatie in de bouw?

Dilatatie is een constructieve naad in een bouwcomplex welke het mogelijk maakt dat de bouwdelen aan weerszijde van de dilatatie onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.

Wat is dilatatie muur?

Dilatatie is de methode om het werken van de buitenmuur (buitenblad, buitenspouwblad, gevel) op te vangen door het aanbrengen van een aantal open voegen of met een indrukbaar materiaal gesloten voegen (zwelband of kit op een flexibele rugvulling).

Waarom worden muren Gedilateerd?

Indien dilatatievoegen op gebouwhoeken ongewenst zijn, kan een dilatatie op grotere afstand tot de hoek worden aangebracht, tot een maximum van 3 meter. Hierbij mogen uit de hoek tot een afstand van 0,5 meter geen spouwankers worden toegepast. Een inwendige hoek in metselwerk dient gedilateerd te worden.

Waar dilataties?

Wanneer zijn dilatatievoegen nodig? Dilatatievoegen worden over de volle breedte van de bouw gebruikt. Ze zijn met name onmisbaar in utiliteitsbouw, zoals bruggen, wegen en parkeergarages. In de woningbouw worden dilatatievoegen met name gebruikt in vloeren, wanden, daken en tegelprofielen.

Welke kit voor dilatatievoeg?

De Ottoseal S115 en S125 zijn bijvoorbeeld bouwsiliconenkitten die prima zijn toegesneden op het bewerken van dilatatievoegen. Dat geldt ook voor robuuste afdichtingskitten zoals de Ottoseal M360 en P300. U ziet, ook voor het kitten voor een dilatatievoeg bent u bij Ottoseal aan het juiste adres.

Wat is een Dilatatieprofiel?

Wat is een dilatatieprofiel? Een dilatatieprofiel is een profiel dat aan weerszijden van een bewegingsvoeg wordt geplaatst om krachten en/of bewegingen op te vangen die ontstaan tijdens en ná de bouw.

Wat is een glij Anker?

Een glijanker is een meestal stalen hulpmiddel waarmee bijvoorbeeld in een gevel de muurdelen aan weerszijden van een verticale dilatatievoeg bijeen worden gehouden, waarbij het hulpmiddel bij temperatuurwisselingen in de “huls” heen en weer kan glijden.

Hoe lang mag een gemetselde muur zijn?

Indien je metselspecie gebruikt in de verhouding 1 op 3 of indien je kant en klare specie gebruikt, dan kan je na een dag of drie, je muurtje wel belasten, echter om je tegels goed te plaatsen, moet je de aangebrachte grond achter het meertje extra goed aanstampen/ aantrillen, hierdoor ontstaat een grote zijwaardse …