Wat betekent het woord repareren?

Wat betekent het woord repareren?

(repareerde, heeft gerepareerd), in de oorspronkelijke staat of vorm terugbrengen, herstellen, weer in orde maken: een klok laten repareren; dat is niet meer te repareren, onherstelbaar.

Hoe noem je iemand die iets repareert?

Iemand die dingen in elkaar zet en of repareert.

Wat is een ander woord voor repareren?

repareren: (gerepareerd), herstellen. als trefwoord met bijbehorende synoniemen: repareren (ww): boeten, herstellen, in orde brengen, lappen, opkalefateren, opknappen, oplappen, verbeteren, verstellen.

Wat betekent herstellen?

herstellen – Werkwoord 1. (ov) terug werkend krijgen, repareren ♢ Kun je de wasmachine nog herstellen? 2. ergatief er terug bovenop geraken, weer beter worden ♢ Hij herstelt goed van de operatie.

Is het verholpen?

VERHELPEN – (verhielp, heeft verholpen), verbeteren, herstellen: is dat te verhelpen?; die fouten moeten verholpen worden. VERHELPING, v. het verhelpen.

Is herstellen een leenwoord?

Afleiding van het Duitse werkwoord stellen met het voorvoegsel her-; sinds de zestiende eeuw alleen in de zin van “hier op deze plaats zetten” bekend; de zin van “vervaardigen, voortbrengen, creëren” kwam pas omstreeks 1900 door een verkorting van het werkwoord wiederherstellen in de zin van “herinrichten, repareren”.

Wat is het voltooid deelwoord van repareren?

repareren/vervoeging

vervoeging van de bedrijvende vorm van repareren
onbepaalde wijs kort
voltooid tegenwoordig hebben gerepareerd
toekomend gerepareerd zullen hebben
onvoltooid deelwoord voltooid deelwoord

Wat kost een reparatie aan een auto?

Auto Reparatie; kosten toegelicht Het arbeidsloon van een merkdealer begint vaak vanaf €75,- p/u en kan oplopen t/m €120,- p/u afhankelijk van de merkdealer. Dit houdt in dat u bij ons met tarieven te maken heeft die maar liefst tot 50% goedkoper zijn, dat betekend dat u elke keer weer geld bespaart.

Hoe noem je iemand die in een garage werkt?

Een automonteur (ook wel autotechnicus) is een technisch opgeleid iemand die auto’s (en auto-onderdelen) onderhoudt en repareert, meestal in dienst van een garage of dealer. Vaak houden automonteurs zich ook bezig met andere voertuigen, zoals motoren.

Wat is het tegenovergestelde van herstellen?

Antoniemen van herstel zijn afbraak en aftakeling.

Is het herstelt of hersteld?

Nederlandse vervoegingBewerken

vervoeging van de bedrijvende vorm van herstellen
onbepaalde wijs
tegenwoordig (o.t.t.) herstel herstelt
verleden (o.v.t.) herstelde herstelde
toekomend (o.t.t.t.) zal herstellen zult/zal herstellen