Wat voor een woord is zou?

Wat voor een woord is zou?

zou (verl. tijd enkelv.) Voorbeeld: `Er zullen meer mensen komen dan vorig jaar.

Is beter dan synoniem?

overtreffen: (overtrof, overtroffen), beter, groter, fraaier zijn dan iets anders; te boven gaan.

Hoe beter synoniem?

hoger, superieur, van niveau. beter (bw): bergopwaarts.

Is zou een goed Nederlands woord?

(3a) Je zult maar net op die brug gereden hebben! In Nederland wordt in zulke zinnen in plaats van zal ook weleens zou gebruikt, maar een niet te verwaarlozen groep taalgebruikers keurt dat gebruik af. Het is daarom niet duidelijk of zou in deze zinnen als correct kan worden beschouwd.

Is het zou Of Zouw?

Zoudt is een verouderde persoonsvorm die van oorsprong bij het persoonlijk voornaamwoord gij hoorde: het was gij kwaamt en gij wildet, dus ook gij zoudt. Voor de aanspreekvorm gij is later u in de plaats gekomen. Daarbij hoort de werkwoordsvorm zou; het is zou u, net als zou hij/zij en zou jij.

Wat is overtroeven?

overtroeven, tot zwijgen brengen, zich zijn meerdere betonen; 3. (Zuidn.) afranselen; (ook) hem duchtig de waarheid zeggen.

Hoe goed iets is synoniem?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: goed (bn): betrouwbaar, bevredigend, bruikbaar, degelijk, deugdelijk, geldig, gepast, geschikt, handig, passend, proper, solide.

Wat is het synoniem van gunstig?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: gunstig (bn): aangenaam, bevorderlijk, favorabel, gelegen, goed, goedgezind, hoopgevend, opportuun, positief, riant, rooskleurig, schoon, veelbelovend, voordelig.

Zou zouden Nederlands?

We gebruiken zouden en zouden moeten ook als we spreken over hoe het zou moeten zijn volgens onze normen, plannen of verwachtingen. Zouden: Hij zou vandaag op tijd komen (maar hij was wéér te laat).

Zal ik of zou ik?

Meestal gaat het om je zult/zal of het/er zal, vaak in combinatie met maar. (1a) Het zal je kind maar wezen. (3a) Je zult maar net op die brug gereden hebben! In Nederland wordt in zulke zinnen in plaats van zal ook weleens zou gebruikt, maar een niet te verwaarlozen groep taalgebruikers keurt dat gebruik af.