Wat als je opnieuw in de WW komt?

Wat als je opnieuw in de WW komt?

Heeft u een WW-uitkering gehad en wordt u daarna binnen 26 weken weer werkloos? Vraag dan opnieuw online een WW-uitkering aan. Toen uw WW-uitkering werd stopgezet, heeft u van ons een brief gekregen. In die brief staat de datum tot wanneer u uw oude uitkering kunt terugkrijgen.

Kun je voor 2 weken WW aanvragen?

Wordt u binnenkort werkloos? Dan kunt u vanaf 1 week voor uw eerste WW-dag een WW-uitkering aanvragen. Pas dan hebben wij de salarisgegevens van uw werkgever ontvangen die we nodig hebben om over uw uitkering te beslissen.

Wat is de jareneis van het UWV?

Je voldoet aan de jareneis als je in de vijf jaar voor jouw werkloosheid minimaal vier kalenderjaren hebt gewerkt. Bovendien moet je in elk van deze vier jaren minimaal 208 uur hebben gewerkt.

Wat is de wekeneis WW?

Wat is de wekeneis? U moet in de laatste 36 weken voordat u werkloos werd, in minstens 26 weken hebben gewerkt. Als dat zo is, krijgt u 3 maanden een WW-uitkering. Het maakt niet uit hoeveel uur u per week werkte in die 26 weken.

Hoe lang WW na opnieuw werkloos?

Wanneer je een aantal maanden een WW-uitkering hebt ontvangen, je daarna weer aan het werk gaat en na een periode van meer dan 26 weken waarin je onafgebroken hebt gewerkt weer werkloos raakt, dan heb je inmiddels nieuw WW-recht opgebouwd.

Hoe snel bouw je weer WW op?

Als u minder dan 26 weken (een half jaar) gewerkt heeft, dan herleeft uw ‘oude’ WW-uitkering. Als u meer dan 26 weken gewerkt heeft, dan heeft u nieuwe rechten opgebouwd en heeft u recht op een nieuwe WW-uitkering. Een voorbeeld.

Hoe lang van te voren kan ik WW aanvragen?

Een WW-uitkering aanvragen kan vanaf 1 week voor de eerste dag dat u werkloos wordt. Vraag de WW-uitkering uiterlijk 1 week na uw laatste werkdag aan. Doet u dit later, dan krijgt u tijdelijk een lagere uitkering.

Hoe lang kun je WW aanvragen?

U heeft 3 maanden of langer recht op een WW-uitkering. Hoe lang uw WW-uitkering precies duurt, hangt af van uw totale arbeidsverleden en het moment waarop u werkloos bent geworden. De maximale duur van de WW-uitkering is 24 maanden.

Wat is Jareneis?

Je voldoet aan de jareneis als je voldoet aan de volgende voorwaarden: Je voldoet aan de wekeneis; Je werkte in de afgelopen 5 jaar, voorafgaand aan het kalenderjaar waarin je werkloos werd, minimaal 4 jaar; Je ontving tot 1 januari 2013 over minimaal 52 dagen loon per jaar.

Wat is de maximale WW duur?

Wat is een gewerkte week?

Wanneer is een week een gewerkte week? Er is al sprake van een gewerkte week als er op één dag in die week is gewerkt. Dat hoeft zelfs niet de hele dag te zijn. Als u dus vier dagen in de week ziek was en op een dag hebt gewerkt, telt deze week mee als gewerkte week.

Hoe lang WW na 6 maanden werken?

Minimaal 26 weken Om recht op WW te hebben, moet u aan de wekeneis voldoen. U voldoet aan de wekeneis als u 26 weken heeft gewerkt. Deze 26 weken moet u hebben gewerkt in een periode van 36 weken voor de week van uw werkloosheid. In dat geval krijgt u minimaal 3 maanden een WW-uitkering.