Hoe kun je tabellen in een database met elkaar verbinden?

Hoe kun je tabellen in een database met elkaar verbinden?

Over het algemeen moet u ze zelf maken. U maakt een inner join door een veld uit een gegevensbron naar een veld in een andere gegevensbron te slepen. Er wordt een lijn tussen de twee velden weergegeven om aan te geven dat er een join is gemaakt. De namen van de tabellen waaruit records worden gecombineerd.

Wat doet een query in Access?

Een query is in Access een databaseobject. Hierin worden geen gegevens opgeslagen. In plaats daarvan worden gegevens weergegeven die zijn opgeslagen in tabellen en kunt u met deze gegevens werken. Met een query kunnen gegevens uit een of meer tabellen, uit andere query’s of een combinatie hiervan worden weergegeven.

Wat is een SQL instructie?

Als u een set gegevens wilt beschrijven met behulp van SQL, schrijft u een SELECT-instructie. Een SELECT-instructie bevat een gedetailleerde beschrijving van een set gegevens die u wilt ophalen uit een database. De beschrijving bevat deze informatie: In welke tabellen de gegevens zijn opgeslagen.

Hoe maak je relaties in Acces?

Ga naar het tabblad Hulpmiddelen voor databases en klik in de groep Relaties op Relaties. Klik in het tabblad Ontwerpen, in de groep Relaties, op Tabel toevoegen (of Tabel weergeven in Access 2013). Selecteer een of meer tabellen of query’s en klik vervolgens op Toevoegen.

Hoe maak je een query?

Maak een query om u te richten op specifieke gegevens.

  1. Selecteer Maken > Wizard Query.
  2. Selecteer Selectiequery en selecteer OK.
  3. Selecteer de tabel die het veld bevat, voeg de gewenste Beschikbare velden toe aan Geselecteerde velden en selecteer Volgende.

Wat zijn records Acces?

Er zijn verschillende manieren om gegevens bij te werken in een Access-database. U voegt een record toe aan uw database als u een nieuw item hebt om te volgen, zoals een nieuwe contactpersoon naar de tabel Contactpersonen. Wanneer u een nieuw record toevoegt, voegt Access de record toe aan het einde van de tabel.

Wat kun je met SQL?

SQL (Structured Query Language) is een ANSI/ISO-standaardtaal voor een relationeel databasemanagementsysteem (DBMS). Het is een gestandaardiseerde taal die gebruikt kan worden voor taken zoals het bevragen en het aanpassen van gegevens in een relationele database.