Wat is het meervoud van matrix?

Wat is het meervoud van matrix?

Het meervoud van matrix is matrices. Er zijn matrices mogelijk van honderden of zelfs oneindig veel rijen en kolommen. Matrices kunnen we bij elkaar optellen of met elkaar vermenigvuldigen. We gebruiken hiertoe de som- of productmethode van matrices. Als m=n dan spreken we over een vierkante matrix.

Wat is een matrix elementen?

Een -matrix heeft dus elementen. Het element op het kruispunt van de -de rij en de -de kolom wordt aangeduid als het -de element en genoteerd als Ark. Voor de matrix zelf noteert men wel: ( Ark ). Ook andere notaties worden gebruikt, onder andere, waarin het -de element van een matrix geschreven wordt als ark.

Wat is matrixvermenigvuldiging?

Matrixvermenigvuldiging komt overeen met samenstelling van lineaire afbeeldingen. Matrices kunnen ook worden gebruikt om een overzicht te bieden van de coëfficiënten in een stelsel van lineaire vergelijkingen.

Wat is een matrix in de wiskunde?

In de lineaire algebra, een deelgebied van de wiskunde, is een matrix (meervoud: matrices) een rechthoekig getallenschema. De gebruikelijke voorstelling van zo’n rechthoekig schema is met een zijde in de schrijfrichting en de andere loodrecht daarop, zodat de getallen geordend zijn in rijen en kolommen.

Wat is de determinant van een matrix?

Om de determinant van een matrix te berekenen wordt meestal de methode van Laplace gebruikt. De determinant van een n × n -matrix wordt daarbij uitgedrukt in de determinanten van deelmatrices met afmetingen ( n -1)× ( n -1). De methode wordt “ontwikkeling naar een rij of kolom” genoemd.


Hoe vermenigvuldigen twee matrices?

Het vermenigvuldigen van matrices Twee matrices vermenigvuldig je door steeds een rij van de eerste matrix met een kolom van de tweede matrix te vermenigvuldigen. 3 · 3 + 4 · 6 = 33 Daaruit volgt dat om twee matrices te kunnen vermenigvuldigen het aantal kolommen van de eerste matrix gelijk moet zijn aan het aantal rijen van de tweede matrix.