Kan de Discriminant negatief zijn?

Kan de Discriminant negatief zijn?

De discriminant van een kwadratische vergelijking bereken je met de formule D = b2 – 4ac. De discriminant kan een negatief getal zijn, een positief getal zijn of gelijk zijn aan nul. De discriminant is bepalend in het aantal oplossing van de kwadratische vergelijking.

Wat als Discriminant gelijk is aan nul?

In de algebra is de discriminant (Latijn: discriminare, onderscheiden) van een polynoom een speciale uitdrukking in de coëfficiënten die belangrijke informatie geeft over het aantal nulpunten. De discriminant is alleen dan gelijk aan nul als de polynoom een of meer meervoudige (complexe) nulpunten heeft.

Wat is de standaardvorm van een kwadratische formule?

Methode. Een standaardvorm van een kwadratische formule is f(x) = ax2. Op x = 0 heeft deze formule altijd als uitkomt 0. Je kunt deze grafiek verschuiven op de horizontale en verticale assen.

Kan de abc-formule altijd?

Om de abc-formule te kunnen toepassen moet je de getallen voor a, b en c vinden. Als de vergelijking bijvoorbeeld 2×2 + 3x + 6 = 0 is, dan heb je a = 2, b = 3 en c = 6. Soms staat de formule niet zo netjes dat je meteen a, b en c kunt aflezen. Dan moet je de formule eerst omschrijven in de vorm van ax2 + bx + c = 0.

Hoe bereken je x1 en x2?

x1=(-b+√(b²-4ac)):2a. x2=(-b-√(b²-4ac)):2a.

Hoe bereken je de abc-formule?

De ABC-formule (ook wel de wortelformule) is een formule om tweedegraads vergelijkingen op te lossen. Dat zijn dus vergelijkingen met als hoogste macht van x het getal 2. Daarom heten ze ook wel kwadratische vergelijkingen.

Wat is een kwadratische reeks?

Bij het kwadrateren, vermenigvuldig je een getal met zichzelf. Worteltrekken is de omgekeerde ofwel de tegengestelde bewerking van kwadrateren. Zo is 32 = 9 en √9 = 3. Je spreekt het kwadraat 32 uit als ‘drie-in-het-kwadraat’ en √9 als ‘wortel-negen’.

Wat betekent kwadratische?

wordt gezegd van een algebraïsche vorm waarvan de termen hoogstens van de tweede graad zijn. Een kwadratische vergelijking heet dan ook wel tweede-machts- of vierkantsvergelijking.