Wat is vermenigvuldigen rekenen?

Wat is vermenigvuldigen rekenen?

vermenigvuldigen – Werkwoord 1. (wiskunde) het herhaald optellen van een getal; een rekenkundige bewerking waarvan de uitkomst het product wordt genoemd ♢ Het vermenigvuldigen van twee met drie geeft als resultaat zes.

Hoe leg je vermenigvuldigen uit?

Er zitten 30 dropjes in een zakje en er zijn 6 kinderen. Hoeveel krijgt elk kind? De dropjes worden vervolgens verdeeld over de 6 kinderen en nu zie je dat elk kind 5 dropjes krijgt want; 5+5+5+5+5+5=30 en dus; 6×5=30. Dit is de basis van de keersommen.

Is vermenigvuldigt?

Wat is juist: ‘Liefde vermenigvuldigt zich’ of ‘Liefde vermenigvuldigd zich’? ‘Liefde vermenigvuldigt zich’ is juist.

Is vermenigvuldigen keer?

Vermenigvuldigen is een onderdeel van het rekenen en geeft het aantal malen aan, dat je hetzelfde getal optelt. Bijvoorbeeld 3 x 5 (spreek uit 3 keer of 3 maal 5). Dat is een andere manier om 5 + 5 + 5 te schrijven.

Hoe cijferen vermenigvuldigen?

  1. Bij cijferend vermenigvuldigen noteer je de getallen onder elkaar.
  2. Honderdtallen, tientallen en eenheden noteer je boven de getallen.
  3. Vermenigvuldig eerst de eenheden met elkaar. Daarna vermenigvuldig je de eenheid met het tiental.
  4. Cijferend vermenigvuldigen lijkt op kolomsgewijs vermenigvuldigen.

Hoe kun je tafeltjes oefenen?

Een andere ‘golden oldie’ om tafels te leren is het tafellied. Net zoals veel kinderen het alfabet hebben geleerd door het liedje te zingen, helpt het zingen van een liedje met de tafels voor de meeste kinderen enorm goed om te tafels in het hoofd te krijgen.

Wat is een ander woord voor deling?

delen (ww): compartimenteren, onderverdelen, opdelen, opsplitsen, scheiden, splitsen, verdelen.

Wat is de vermenigvuldiging?

Het resultaat van de vermenigvuldiging, het getal 432, is het product van vermenigvuldiger 18 en vermenigvuldigtal 24. Omdat vermenigvuldigen commutatief is, 18 × 24 = 24 × 18, worden vermenigvuldiger en vermenigvuldigtal beide ook wel met factor aangeduid.

Hoe lees je vermenigvuldigen en delen?

Maar eerst nog het volgende voor een beter begrip: Vermenigvuldigen en delen zijn tegengestelde bewerkingen. Het onderstaande schema maakt dat nog eens duidelijk. Volg de richting van de pijlen. Bij ‘keer’ lees je van links naar rechts. En bij ‘delen’ van rechts naar links.

Hoe wordt vermenigvuldigen onderwezen?

Vermenigvuldigen wordt onderwezen op de basisschool. Daarbij zijn drie belangrijke stappen. De eerste stap laat met kleine getallen zien dat vermenigvuldigen voortkomt uit herhaald optellen. Daarbij worden eenvoudige voorbeelden gebruikt, zoals: drie kinderen hebben elk twee handen; samen hebben ze zes handen.

Hoe cijfer je maal?

  1. Bij cijferend vermenigvuldigen noteer je de getallen onder elkaar.
  2. Tienduizendtallen, duizendtallen, honderdtallen, tientallen en eenheden noteer je boven de getallen.
  3. Vermenigvuldig eerst de eenheid met de bovenste rij.
  4. Vermenigvuldig daarna het tiental met de bovenste rij.

Hoe maak je een keer?

Het beste antwoord Alt+0215 Hou je alt-toets ingedrukt en typ 0 2 1 5 op het numerieke eiland aan de rechterkant van het toetsenbord. Dan krijg je het officiële vermenigvuldigingssteken: × (Die inderdaad verdacht veel lijkt op letterteken x.)