Inhoudsopgave
Wat staat er op een Steigerkaart?
de locatie van de betreffende steiger (of gedeelte van de steiger) de naam van de opdrachtgever (met desgewenst een referentienummer, opdrachtnummer, identificatienummer) de naam, paraaf en geboortedatum of nummer van de VCA-registratie (centraal diplomaregister) van de persoon die de steiger heeft gecontroleerd.
Wie keurt een steiger?
Niet alle steigerbouwers gaan daar in mee, maar een aantal wel. Het Arbobesluit eist dat er een toezichthouder steiger is die periodiek (minimaal 2 wekelijks) de steiger keurt. Ook bij een wijziging aan de steiger of na een periode van slecht weer zoals ijzel of storm, moet de steiger gekeurd worden.
Hoe aard je een steiger?
metalen steigers moeten geaard zijn, met een maximale aardweerstand van 50 Ω (Ohm); metalen steigers moeten, daar waar er elektrische leidingen over lopen, geaard zijn; alle metalen delen van een steiger moeten verbonden zijn met een beschermingsleiding.
Waaraan moet een steiger voldoen?
In principe mag iedereen een steiger opbouwen, wel is het belangrijk dat iemand weet hoe dit moet. Zo bent u namelijk op hoogte werkzaam en is de valkans aanwezig.
Wat is een dubbele steiger?
Er worden een tweetal typen steiger onderscheiden namelijk een enkele en een dubbele steiger. Een enkele steiger wordt slechts aan één zijde ondersteunt door een stalen geraamte terwijl de andere zijde wordt opgelegd aan het bouwwerk. Een dubbele steiger wordt aan beide zijden ondersteunt door een stalen geraamte.
Wat is een Scafftag?
De Scaftag is een instrument om aan te geven of samengestelde steigers (van diverse fabrikanten) veilig zijn om te betreden.
Hoe vaak moet een rolsteiger gekeurd worden?
In de meeste gevallen geldt een keuring voor 1 jaar. Onze medewerkers zijn bevoegd om deze interval te bepalen en aan te geven wanneer de volgende keuring noodzakelijk is. Na keuring van uw rolsteiger krijgt deze een keuringssticker.
Wie mag er een steiger bouwen?
Het bouwen van steigers mag slechts worden opgedragen aan bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd. Bij opdrachtomschrijving mag geen misverstand kunnen ontstaan over de afmetingen, zwaarte en doel van de steiger.
Wat is één van de veiligheidsregels bij het werken op een steiger?
Voor het werken met een staande steiger of stelling gelden de volgende regels: De hangsteiger moet voor gebruik getest worden. Het is verplicht in de hangsteiger een veiligheidsharnas te dragen, gehaakt aan een speciaal bevestigingspunt. De omgeving onder de steiger moet worden afgezet met hekken of lint.
Wat is een Systeemsteiger?
Een enkele of dubbele steiger kan traditioneel, met steigerpijp en losse koppelingen, maar ook als systeemsteiger uitgevoerd worden waarbij vaste maten en elementen uitgangspunt zijn. Over het algemeen wordt een systeemsteiger als dubbele steiger uitgevoerd.
Welke breedte steiger?
Er zijn drie verschillende varianten voor de steigerbreedte: 75 cm, 90 cm en 135 cm. Rolsteigers van 75 cm zijn uitgerust met een platform van 60 cm breed. Bij een steiger van 90 cm wordt er vaak een combinatie gemaakt van een 30 cm + 60 cm platform, waarbij het platform van 30 cm eventueel als opstapje kan dienen.