Inhoudsopgave
Wat is het beste anticonceptiemiddel?
Anticonceptiepil (combinatiepil) Bij goed gebruik is de pil voor 99% betrouwbaar. Meestal wordt met ‘de (anticonceptie)pil’ de combinatiepil bedoeld, die zo heet omdat deze pil twee verschillende hormonen – oestrogeen en progestageen – bevat. De hormonen in de pil voorkomen een eisprong en daarmee een zwangerschap.
Wat is het beste spiraaltje?
Het meest betrouwbare koperspiraaltje, de T-Safe spiraal, is als anticonceptiespiraal geregistreerd voor een verblijfsduur van tien jaar. De hormoonspiraal, zoals de Mirena en Kyleena, is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode waarbij je voor meerdere jaren niet meer aan je anticonceptie hoeft te denken.
Welke anticonceptie zonder hormonen?
De enige anticonceptiemethoden zonder hormonen zijn barrièremethodes, het koperspiraaltje of sterilisatie.
Is de minipil gezonder?
Als je de minipil correct gebruikt, is deze minder betrouwbaar dan de combinatiepil. De kans op een zwangerschap is ongeveer 0,5% per jaar. Neem de minipil heel strikt en continu in, d.w.z. elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip en zonder stopweek.
Welke spiraal heeft de minste hormonen?
Het koperspiraal bevat geen hormonen en is daardoor geschikt wanneer je geen hormonen mag of wilt. Met een koperspiraal ben je 5 tot 10 jaar beschermd tegen zwangerschap. Een hormoonspiraal, zoals Mirena of Kyleena, bevat progestageen. Dit hormoon wordt geleidelijk afgegeven aan je baarmoederwand.
Welke Koperspiralen zijn er?
Er zijn twee soorten spiraaltjes: het hormoonvrije koperspiraaltje (T-Safe) en het hormoonspiraaltje (Mirena en Kyleena).
Welke pil bevat minste hormonen?
De minipil bevat, in tegenstelling tot de overige anticonceptiepillen (combinatiepillen), geen oestrogeenhormoon. De minipil is iets minder betrouwbaar dan de gewone combinatiepillen. Daarom is het belangrijk om de minipil elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip in te nemen. Voorbeeld is Cerazette.