Hoe heet kan waterdamp worden?

Hoe heet kan waterdamp worden?

Johannes Diderik van der Waals ontdekte dat de kritische temperatuur van waterdamp 390° C bedraagt; boven die temperatuur kan het ‘watergas’ zelfs door compressie niet meer vloeibaar gemaakt worden.

Hoe koud kan water worden?

Maar dat duurt maar heel kort. Het is dus best lastig om het exacte vriespunt van zuiver water aan te wijzen. Maar de onderzoekers denken dat het gelukt is. Ze moeten concluderen dat zuiver water bij -48 graden Celsius bevriest, zo meldt het blad Nature.

Wanneer is het kookpunt bereikt?

Wanneer het kookpunt is bereikt neemt de temperatuur van de vloeistof niet meer toe; de maximumtemperatuur is bereikt. Voor water is deze temperatuur bij 1 atmosfeer 100°C. De plaatselijke atmosferische druk is afhankelijk van het weer en de hoogte t.o.v. de zeespiegel.

Wat is de temperatuur van het water in de keuken?

Water kookt dus als het borrelt; dan heeft het bij normale luchtdruk een temperatuur van 100 graden bereikt. Wat erg handig is in de keuken, is dat het daarna ook 100 graden blijft. Dat komt omdat vanaf dat moment alle energie die je in het water stopt, wordt gebruikt om stoom te maken.

Wat is het kookpunt van water in normale omstandigheden?

Water kookt in normale omstandigheden bij een temperatuur van precies 100 graden Celsius. Het kookpunt is afhankelijk van de luchtdruk. Bij normale omstandigheden is dat 1 atmosfeer (1013 hPa), maar dat kan onder invloed van het weer en/of de hoogte variëren; zie het kopje hieronder.

Wat is het kookpunt van water?

Het kookpunt van water Water kookt in normale omstandigheden bij een temperatuur van precies 100 graden Celsius. Het kookpunt is afhankelijk van de luchtdruk. Bij normale omstandigheden is dat 1 atmosfeer (1013 hPa), maar dat kan onder invloed van het weer en/of de hoogte variëren; zie het kopje hieronder.

Hoeveel graden krijg je stoom?

We zouden kunnen zeggen dat verzadigd droog stoom gewone normale stoom is, maar dan warmer, meestal hoger dan 140 °C. Bij deze temperaturen heeft stoom geweldige reinigende en diepe reinigings-eigenschappen.