Welke volgorde startkabels aansluiten?

Welke volgorde startkabels aansluiten?

Begin met de pluspool van de helpende auto, daarna die van de te helpen auto. Gebruik daarvoor de rode kabel. Dezelfde volgorde hanteer je voor de zwarte kabel, die je op het motorblok (massa maken) aansluit.

Welke Accupool eerst vast?

Voor het vervangen van een accu is niet veel gereedschap nodig. Begin altijd met het losmaken van de min- klem en dan pas de plus+ klem, als u weer monteert doet u precies het tegenovergestelde, eerst de plus-klem en dan pas de min-klem vast.

Wat gebeurt er als je startkabels verkeerd aansluit?

De geadviseerde volgorde van aansluiten van startkabels is vooral ter voorkoming van kortsluiting. Als eerst de twee polen op de goeie accu worden aangesloten, kan er kortsluiting ontstaan als de twee andere accuklemmen elkaar raken.

Hoe bevestig je startkabels?

Startkabels aansluiten in 5 gemakkelijke stappen

  1. Leg de motor stil en open de motorkap. Plaats de twee voertuigen (uw auto en die van de persoon die u komt helpen) neus aan neus.
  2. Sluit de rode startkabel aan.
  3. Sluit de zwarte startkabel aan.
  4. Start eerst de depannerende auto en daarna de andere auto.
  5. Koppel de startkabels los.

Hoe werken accukabels?

Startkabels gebruiken Voor de pluspool van beide auto’s gebruik je de rode kabel. Bevestig de kabel eerst aan de pluspool van de helpende auto. Daarna bevestig je de andere kant van de kabel aan de pluspool van de auto met een lege accu. Bevestig daarna de zwarte kabel eerst op het motorblok van de helpende auto.

Waarom eerst rode startkabel?

Een kortgesloten accu trekt erg grote stromen en kan in een extreem geval ontploffen. De vonken tijdens de slechte werkzaamheden zouden een waarschuwing moeten zijn. Als we “juist” te werk gaan, dan sluiten we dus eerst de rode (+) aan.

Waar moeten goede startkabels aan voldoen?

Het belangrijkste is de dikte van de kern en niet de hoeveelheid ampère. Dat hangt ook wel van het type motor af want een diesel vraagt een hogere startstroom dus is het juist dan aan te raden te kiezen voor een kabel met een dikkere koperen kern.

Hoe start je een auto zonder startkabels?

Auto aanduwen, hoe doe ik dat?

  1. Zet het contact aan en zet airco en radio uit.
  2. Trap de koppeling in en hou deze ingedrukt.
  3. Zet de auto in de tweede versnelling.
  4. Haal de auto van de handrem.
  5. Begin zo hard mogelijk met duwen.
  6. Laat de koppeling opkomen en geef gas.
  7. Voel je dat de motor aanslaat?

Welke Accupool los?

De positieve pool heeft een rode dop of een plusteken. Bekijk welke maat dopsleutel je nodig hebt om de moer bij de negatieve pool los te draaien. Doe dit altijd eerst bij de negatieve pool en daarna pas bij de positieve pool als je een accu loskoppelt.

Waar plaats je startkabels?