Welke vaccins mogen samen?

Welke vaccins mogen samen?

8. Combinatievaccins, simultaan vaccineren en intervallen

  • Priorix en M-M-R-Vaxpro zijn allebei BMR Bof, mazelen, rodehond-vaccins en uitwisselbaar.
  • Boostrix Polio is voor de gebruikelijke indicatie binnen het RVP ( DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio-boostervaccinatie rond de leeftijd van 4 jaar) geschikt.

Kun je verschillende vaccins combineren?

Ondertussen weten we dat het combineren van verschillende types van vaccins geen nadeel is, maar zelfs meer antistoffen opwekt, vooral wanneer de extra dosis een mRNA-vaccin is (al is dat niet altijd zo, onderzoek is nog aan de gang). Vaccins combineren is dus volkomen veilig en biedt een goede bescherming.

Hoelang mag er tussen 2 prikken zitten?

Wachttijd van 14 dagen tot vaccinatiebewijs Daarom geldt vanaf zaterdag 10 juli 2021 voor iedereen die volledig is gevaccineerd een wachttijd van 14 dagen voordat hij of zij een vaccinatiebewijs krijgt. Volgens onderzoek zijn mensen namelijk 14 dagen na de tweede prik optimaal beschermd.

Wat is Basisimmuniteit?

Wat is basisimmuniteit? Een kind is basisimmuun na het toedienen van een afgeronde serie vaccinaties, waarmee een langdurige immuniteit wordt bereikt. De basisimmuniteit wordt opgebouwd met één of meer vaccinaties, afhankelijk van het vaccin en/of de leeftijd.

Hoe lang tussen 2 verschillende vaccinaties?

Waarom twee weken? De wachttijd van twee weken is eerder een richtlijn die door experten algemeen aanvaard wordt voor nieuwe vaccins. Zo staat het ook in de bijsluiter vermeld, omdat er nog onvoldoende studies zijn om hierover wetenschappelijk gefundeerde uitspraken te doen.

Kun je Coronavaccins mixen?

Uit recent Brits onderzoek naar antistoffen blijkt dat de combinatie van een eerste vaccinatie met AstraZeneca en een tweede vaccinatie met BioNTech/Pfizer net zo goed beschermt tegen ernstige ziekte als twee doses van het AstraZeneca-vaccin.

Kun je als tweede prik een ander vaccin nemen?

Ook zorgt de tweede prik ervoor dat je langer beschermd bent dan na 1 prik en beter beschermd tegen varianten van het virus. Er wordt inmiddels in Nederland niet meer geprikt met AstraZeneca, maar u kunt een tweede prik met een mRNA vaccin halen.

Kan Janssen samen met Pfizer?

Booster met Moderna/Pfizer Hoogleraar vaccinologie Anke Huckriede van het UMCG: ”Onze studie laat zien dat boosten na een Janssen-vaccinatie belangrijk is en prima kan met een mRNA vaccin, zoals inmiddels in Nederland wordt gedaan.”