Hoe kan ik mijn pijnappelklier activeren?

Hoe kan ik mijn pijnappelklier activeren?

Er zijn verschillende manieren om de pijnappelklier te activeren oftewel om het derde oog te openen. Er bestaan visualisatieoefeningen voor, maar ook de juiste voeding zou hieraan kunnen bedragen. Er wordt een verband gesuggereerd tussen het functioneren van de pijnappelklier en voeding.

Hoe kan ik het derde oog ontwikkelen?

Jouw Derde Oog is te vinden op je voorhoofd tussen je wenkbrauwen. Deze is gelinkt aan het zesde Chakra en de kleur indigo. Is dit Chakra in balans, dan zou je Derde Oog open zijn. Hierdoor zou je een verbeterde intuïtie ervaren en zelfvertrouwen hebben om hier ook daadwerkelijk naar de luisteren.

Wat maakt epifyse aan?

De epifyse produceert het hormoon melatonine. Melatonine speelt een rol in het ‘diurnaal ritme’ van de mens. Mogelijk remt het de ontwikkeling van de geslachtsklieren tot de puberteit begint.

Hoe ziet de pijnappelklier eruit?

De hypofyse bevindt zich net boven-achter de neusholte, tussen de slapen. De epifyse heet ook wel pijnappelklier omdat ze eruit ziet als een dennenappeltje. Je kan het je ook voorstellen als een champignonnetje met een nog niet geopende hoed; het steeltje ervan staat op de hersenstam.

Welk orgaan maakt melatonine aan?

Ook kan het ontstaan als het lichaam te weinig van het lichaamseigen hormoon melatonine aanmaakt. Melatonine wordt door de pijnappelklier in de hersenen gemaakt. Melatonine werkt op het waak-slaapritme. Als er weinig melatonine wordt aangemaakt zijn we wakker.

Hoe activeer je je 3e oog?

Heb je het gevoel dat jouw 6e chakra overactief is, schroom dan niet om je oog even te sluiten. Dat kan! Druppel bijvoorbeeld een beetje lavendelolie op jouw voorhoofd – dit werkt ontspannend en de kleur paars van deze bloem werkt soepel samen met het derde oog, dat alsook met de kleur indigo verbonden is.

Hoe weet je of je derde oog open is?

Wanneer jouw derde oog ruim geopend is, kun je dit chakra ervaren als een knooppunt dat ‘spreekt’ via beelden en kleuren. Dat kan in de vorm van een enkele, korte flits van een beeld of zelfs een gedetailleerd ‘filmpje’, dat zich voor het derde oog afspeelt.

Visualiseer dat je hoofd is omringd door een gloeiend indigo of violet licht. Visualiseer je pijnappelklier als een gloeiende plaats in het centrum van je hoofd. Denk aan een sterke lichtstraal die vanuit pijnappelklier stroomt. Het licht wordt sterker en sterker, totdat je het kan voelen tintelen op je voorhoofd.