Hoeveel uur vertraging geld terug?

Hoeveel uur vertraging geld terug?

Als je op je eindbestemming aankomt met een vertraging van 3 uur of meer, heb je mogelijk recht op compensatie. Als de vertraging meer dan 5 uur bedraagt, dan kun je besluiten niet (verder) te reizen. Je hebt dan recht op terugbetaling van je ticket en een terugvlucht naar je oorspronkelijke vertrekpunt.

Wat mag je doen als je ziek thuis bent?

Uw werkgever mag u niet zomaar vragen om de hele dag thuis te blijven. Hij mag u wel vragen om u aan de regels te houden van het bedrijf. In die regels kan staan dat u tijdens ziekte op een vast moment beschikbaar moet zijn voor controle of overleg. Bijvoorbeeld iedere ochtend van 10 uur tot 12 uur.

Wat als werknemer zich niet ziek meldt?

De verzuimregels geven aanwijzingen aan welke verplichtingen de werknemer zich tijdens ziekte moet houden. Komt de werknemer deze verplichtingen niet na, dan mag de werkgever loonbetaling staken of opschorten.

Wat als werkgever zich niet houdt aan Wet Poortwachter?

“Houd je je als werkgever niet aan de re-integratieverplichtingen? Dan kan het UWV-sancties opleggen die dwingen om een extra jaarsalaris uit te betalen. Dit komt boven op de twee jaar loondoorbetaling bij ziekte op grond van de Wet Poortwachter.

Wat als je vlucht mist door vertraging?

Bij een gemiste aansluiting door een vertraging heeft u mogelijk recht op compensatie. Als u meer dan drie uur later op uw eindbestemming aankomt heeft u recht op compensatie tot €600 p.p. Het is hierbij belangrijk dat u vliegt met een luchtvaartmaatschappij uit de EU of vanuit de EU naar een land buiten de EU vliegt.

Wat moet je doen als je je vlucht mist?

Heb jij je vlucht gemist? Dan is het raadzaam je direct te melden bij de balie van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij en/of de uitvoerende reisorganisatie om te kijken naar de mogelijkheden om alsnog af te reizen.

Hoe zeg je netjes dat je ziek bent?

Hier moet je wel antwoord op geven: – Je telefoonnummer en op welk adres je blijft tijdens je ziekte. – Hoe lang je ongeveer ziek denkt te zijn. – Wat er in je werkagenda staat en waar je mee bezig bent. – Of je onder een ‘vangnetbepaling valt’, bijvoorbeeld omdat je orgaandonor bent.

Wat mag wel en niet bij ziekmelding?

De werkgever mag wel vragen naar noodzakelijke informatie rondom je ziekte. Bijvoorbeeld hoe lang je denkt dat je thuisblijft, of je enigszins in staat bent om thuis wat te werken, of er afspraken verzet moeten worden en hoe je te bereiken bent. Het is niet toegestaan om te vragen naar de aard en oorzaak van de ziekte.

Wat te doen als werknemer niet komt opdagen?

In beginsel is het aan de medewerker om de werkgever van deze verhindering op de hoogte te stellen, wat tegen hem spreekt, als hij dit verzuimt. In dit geval is ontslag alleen mogelijk, als de medewerker ter zake een verwijt te maken valt, door opzettelijk of roekeloos doen of nalaten.

Kan mijn werkgever controleren of ik echt ziek ben?

Je werkgever mag controleren of je inderdaad arbeidsongeschikt bent. Hij kan om die reden een controlegeneesheer op je afsturen. Je moet deze controlearts binnenlaten, bij jouw thuis of in een andere verblijfplaats die je aan je werkgever hebt doorgegeven.

Welke zijn de consequenties voor de werkgever als deze zich niet aan zijn re integratieverplichtingen houdt?

Als een werknemer zijn of haar re-integratieverplichtingen niet nakomt, heeft de werkgever een aantal wettelijke mogelijkheden om de naleving van de verplichtingen te kunnen afdwingen. Zo kan de werkgever het loon opschorten (art. 7:629 lid 6 BW) en het loon stopzetten (7:629 lid 3 BW).

Wat zijn re integratieverplichtingen?

Verplichtingen werknemer Ook de zieke werknemer moet volledig meewerken aan zijn re-integratie. Zijn belangrijkste verplichtingen: De werknemer doet er alles aan om herstel te bevorderen en denkt mee met de bedrijfsarts en arbodienst. De werknemer houdt zich aan de afspraken die gemaakt zijn in het Plan van Aanpak.

Geld terug of een andere vlucht Bij een vertraging van meer dan 5 uur mag u afzien van uw vlucht en de volledige ticketkosten terugvragen aan de luchtvaartmaatschappij. De maatschappij moet uw ticket binnen 7 dagen terugbetalen.