Waar staat DDD pacemaker voor?

Waar staat DDD pacemaker voor?

De VVI-pacemaker (V staat voor ventrikel = kamer) heeft één elektrode in de rechter kamer en kan daar het hartritme zien en zo nodig prikkelen. De DDD-pacemaker (D staat voor dual = beide) heeft één elektrode in de rechter boezem en één in de rechter kamer en kan in beide het ritme zien en zo nodig prikkelen.

Wat is geleidingsstoornissen?

Bij een geleidingsstoornis wordt ergens in het hart het stroomstootje opgehouden. Dit wordt vastgesteld op een hartfilmpje (ECG). Geleidingsstoornissen kunnen op verschillende plaatsen in het hart ontstaan en vaak als iemand ouder wordt.

Wat als de sinusknoop niet goed werkt?

De sinusknoop regelt de snelheid waarmee het hart klopt. De sinusknoop is een groepje cellen in de rechterboezem en is de natuurlijke pacemaker van het hart. Als deze sinusknoop niet goed werkt, heeft het hart het ene moment een te snelle hartslag en het andere moment een te trage hartslag.

Wat is Fixed Rate pacemaker?

Dit betekent dat de pacemaker het eigen ritme niet meer waarneemt en met een constante snelheid zal pacen. Een externe pacemaker, die op deze stand wordt ingesteld, functioneert feitelijk in VOO modus en geeft dan dus met een constant interval pulsen af (? fixed rate?).

Wat doet pacemaker bij hartstilstand?

Een Implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD) is een elektronisch apparaatje dat een stroomstoot naar het hart zendt wanneer er een hartstilstand is of een levensbedreigende ritmestoornis optreedt. Een pacemaker zorgt er voor dat het hart in het juiste ritme slaat, en wordt ingezet als het hartritme te traag is.

Hoeveel Hartoverslagen per minuut?

Wat is een overslag? Normaal slaat het hart in een regelmatig ritme 60 tot 80 keer per minuut. Bij een hartoverslag slaat het hart een keer extra.

Hoe lang mogen Hartoverslagen duren?

Slaat het hart af en toe over of gaan de hartkloppingen binnen enkele minuten over, dan is er meestal geen probleem. Gaan de hartkloppingen niet over na paar minuten, worden ze steeds erger en/of onregelmatig, raadpleeg dan een huisarts of de cardioloog.

Wat is een Atrioventriculair Blok?

Een AV-blok (atrioventriculair blok) is een hartritmestoornis die redelijk vaak voorkomt. Er gaat iets mis in de AV-knoop van het hart. Hierdoor vertraagt de hartslag.

Wat is Hartbonzen?

Bij hartkloppingen voelt u uw eigen hart in uw borstkas of keel kloppen. Het hart kan dan heel snel kloppen, heftig bonzend voelen of een slag overslaan. Dit kan een heel vervelend gevoel geven. Ook kunnen hartkloppingen u ongerust maken.