Inhoudsopgave
Hoeveel membranen heeft een chloroplast?
Een chloroplast is opgebouwd uit twee membranen. Het binnenste membraan bevat de chlorophylmoleculen (bladgroen), die nodig zijn voor de fotosynthese.
Welke stof produceren de chloroplasten voor de zeeslak?
Een ander voorbeeld van endosymbiose vormt de eencellige Hatena arenicola en de zeeslak Elysia chlorotica. Deze nemen chloroplasten op uit algen in zijn cellen en gebruikt deze voor fotosynthese. Elysia chlorotica geeft de chloroplasten ook door aan het nageslacht.
Wat doet de Bladgroenkorrel?
Chloroplasten, of bladgroenkorrels, hebben een belangrijke functie bij de fotosynthese in een organisme. In de bladgroenkorrels wordt de lichtenergie uit zonlicht opgevangen en gebruikt om suikers te maken.
Hebben dierlijke cellen chloroplasten?
Zo komen bladgroenkorrels , een celwand en een grote vacuole alleen bij plantaardige cellen voor. De plant heeft bladgroenkorrels in de groene delen van een plant. Deze korrels maken glucose en zuurstof uit water, koolstofdioxide en licht. Dit proces heet fotosynthese .
Waaruit bestaan de celwanden van bacteriën schimmels en planten?
Cellulose. De celwand bestaat uit zetmeel en eiwitten die in de cel worden gemaakt en via de celmembraan worden uitgescheiden. Het hoofdbestanddeel van de celwanden van planten is cellulose, een type zetmeel.
Welke cellen hebben bladgroenkorrels?
Bladgroenkorrels zijn de delen in een cel van een plant die ervoor zorgen dat ze groen kleuren. Bladgroenkorrels komen alleen voor in planten. Fotosynthese kan alleen worden uitgevoerd met bladgroenkorrels.
Waar zit DNA in plant?
Bij Eukaryoten (de “hogere” organismen zoals planten, dieren, schimmels en protisten) bevindt zich het belangrijkste DNA in de celkern (nucleus – vandaar ook nucleïnezuur). Daarnaast is er DNA in de mitochondriën (het mtDNA) en de eventueel aanwezige plastiden (het cpDNA).