Inhoudsopgave
Hoe is biologie in de bovenbouw?
De inhoud van het vak biologie in de bovenbouw is wel enigszins anders dan in de onderbouw. Waar in de onderbouw meer de nadruk ligt op het leren, met soms wat inzicht- en toepassingsvragen, wordt in de bovenbouw het toepassen van kennis en inzicht steeds belangrijker. Biologie wordt in de tweede fase ook moeilijker.
Wat valt onder biologie?
Biologie is een natuurwetenschap die zich bezighoudt met de studie van het leven en organismen, met inbegrip van hun (moleculaire) structuur, mechanisme, functie, groei, oorsprong, evolutie, ecologie, verspreidingsgebied en biosystematiek (inclusief taxonomie).
Wat houdt biologie?
De studie Biologie gaat over alles wat leeft (mensen, dieren, planten, micro-organismen) en dat bestudeer je op alle niveaus, van molecuul tot ecosysteem, en de samenhang daartussen. Een enorm veelzijdige opleiding dus! Biologie is enerzijds heel fundamenteel.
Is economie moeilijk in de bovenbouw?
Het vak economie wordt door veel leerlingen op de middelbare school (zowel mavo, havo als vwo) als lastig ervaren. Soms is het verstandig om in zo’n geval wat extra hulp in te schakelen.
Wat verdient een leraar biologie?
Als eerstegraads docent biologie ga je gemiddeld bijna 3.700 euro bruto per maand verdienen op basis van een 40-urige werkweek. Per jaar is dat bijna 47.800 euro bruto! Liever aan de slag als flexmedewerker? Dan verdien je voor een baan als eerstegraads biologieleraar ongeveer 21 euro per uur.
Waarom je biologie moet kiezen?
Wat is er leuk aan biologie? Als je dat aan mij vraagt, is het antwoord kort: “Alles”. Biologie gaat over het leven in de breedste zin van het woord. Dieren, mensen, planten, de natuur en de samenhang tussen alles wat leeft onderling en met de omgeving.
Wat verdient een onderwijzer basisschool netto?
Als startend leerkracht op een basisschool verdien je volgens onze Salaris Check gemiddeld een maandloon van € 2.680 bruto. Netto houd je daarvan € 2.053 over.
Waarom het vak biologie?
Waarom Biologie studeren? Biologie is een breed en dynamisch vakgebied. Als bioloog kijk je het ene moment naar DNA en het volgende moment naar ecosystemen. Ook kun je pionieren op nieuwe onderzoeksgebieden zoals biotechnologie, moleculaire genetica of het duurzaam beheer van de aarde.
Wat leer je bij het vak biologie?
Letterlijk betekent biologie: de leer (logos) van het leven (bio). In de biologie bestudeer je alles wat met leven te maken heeft en hoe organismen hun best doen om in leven te blijven. Alles wat leeft, hoort bij het onderzoeksgebied van de biologie.