Inhoudsopgave
Welke kever met lange sprieten?
De boktor heeft zes poten en twee lange sprieten. De sprieten zijn ongeveer de helft van de lichaamslengte en zijn naar achteren gebogen. Het vrouwtje van de huisboktor valt op door haar lange legboor, ofwel de legbuis van een insect, die onder haar dekschilden uitsteekt.
Hoe bestrijd je Houtluizen?
Houtworm bestrijden met hitte of kou Om zelf houtworm te bestrijden met hitte, moet je voorwerpen tot in ieder geval 55 graden een half uur verhitten in een oven. Houten voorwerpen moet je twee weken in de vriezer leggen om zelf houtworm te bestrijden met kou.
Welk geluid maakt een houtworm?
Houtworm maakt geluid Hoor je – vooral op warme dagen – een knagend, raspend of zelfs ietwat smakkend geluid uit het hout komen? Dit geluid kan wijzen op de larven van houtworm of memel in hout. Het zijn de actieve larven, en niet de volgroeide houtwormkevers, die het geluid maken.
Wat te doen tegen torren?
Bij een plaag van meeltorren kunt u gebruik maken van spuitbus tegen insecten, een zogenaamde insecticiden spuitbus. U kunt dan de naden en kieren waar ze langs komen behandelen. Pas wel goed op indien er kinderen en huisdieren rondlopen, insecticiden zijn schadelijk voor mens, dier en milieu.
Wat is de grootste kever die in Nederland voorkomt?
Het vliegend hert (Lucanus cervus) is de grootste Nederlandse kever. Vooral de mannetjes spreken tot de verbeelding, zij zijn tot wel 9 cm groot en hebben immense gewei-vormige kaken. Deze indrukwekkende kaken worden slechts gebruikt om rivaliserende mannetjes en gewillige vrouwtjes te imponeren en niet om mee te eten.
Hoe lang leven kevers?
Callosobruchus maculatus: 10 – 14 dagen
Dynastes tityus: 3 – 6 maanden
Kevers/Levensduur
Welke kever met lange sprieten leven larven in hout?
Levenscyclus van de boktor Een vrouwtjes-boktor legt eitjes in het hout. Na een maand komt er een larve uit het eitje.
Hoe weet ik of ik boktor heb?
Een boktor is een tor met een bruinzwart lijfje, welke een lengte van 10 tot 25 millimeter heeft. U kunt de boktor onder meer herkennen aan de grijskleurige vlekken aan weerszijden van het dekschild. Het beestje heeft zes poten en aan zijn kop twee lange voelsprieten.