Hoe helder is het vandaag?
Vandaag & morgen Het is helder en vooral in het noorden is het nevelig. Later vanavond kan vooral in het noorden een enkele mistbank ontstaan. De wind is zwak tot matig en komt uit noordelijke richtingen.
Is het goed weer om sterren te kijken?
Conclusie: het beste weer om naar sterren te kijken Het beste sterrenkijkweer is onbewolkt en droog, weinig of geen wind en niet te koud. Het liefst heb je toch wel een gevoelstemperatuur ruim boven het vriespunt. Naast weer zijn nog enkele zaken belangrijk: vrij zicht en weinig lichtvervuiling in de omgeving.
Wat is er aan de hand met het weer?
Het boek “Klimaatverandering, wat is er aan de hand met het weer in Nederland en België” is uitgebracht in samenwerking met het KNMI, Uitgeverij Kosmos/Z&K en Teleac. Het boek, dat verkrijgbaar is in de boekhandel, is een informatieve gids over de klimaatverandering. Verwoestende orkanen in Amerika.
Welke dag sterren kijken?
In augustus komt het seizoen pas echt op gang, met de Perseïden. Deze sterrenregen duurt een aantal weken en piekt op 13 augustus. Per uur zie je vaak wel 100 of meer vallende sterren. De Orioniden zijn zichtbaar tussen 20 en 22 oktober.
Hoe laat vallende sterren?
“Vanaf half elf, elf uur zijn er al wel vallende sterren te zien. Dan begint het zo ongeveer donker te worden. In de loop van de nacht wordt het aantal sterren dat je kunt waarnemen wel hoger. Het hoogtepunt verwachten we rond twee uur.”
Waar bestaat een ster uit?
Waar bestaat een ster uit? Sterren bestaan uit verschillende gassen. Deze gassen kan je zien aan de kleur (en) van de ster. Aan de donkere/zwarte kleur kan je zien dat er waterstof in sterren zit. Sterren splijten waterstof en daaruit ontstaat helium.
Hoe ontstaat een ster?
Hoe ontstaat een ster? Sterren ontstaan uit gas en stofdeeltjes uit de ruimte, of eigenlijk uit nevels. Soms vormen die stofdeeltjes en het gas samen een hele grote wolk. Die wolk is wel miljarden kilometers groot en dat noemen we een nevel.
Wat is de grootte van de sterren?
De stersoorten (links naar rechts, niet op grootte): hyperreus, rode reus, gele dwerg, witte dwerg, blauwe reus, bruine dwerg. Soorten sterren: hyperreus, rode- en blauwe reus, witte-, gele- en bruine dwerg. De reuzen zijn tientallen keren zo groot als onze zon, een hyperreussoms duizendmaal zo groot.